Vlaanderen: Qmusic start eerste interactieve station op DAB+

Qmusic is in Vlaanderen maandag (1 juli) officieel gestart met het allereerste interactieve radiokanaal. Op DAB+ en internet is nu het station Q-Maximum Hits te ontvangen, waarbij luisteraars steeds de volgende plaat mogen bepalen.

Vlaanderen: Qmusic start eerste interactieve station op DAB+ Luisteraars krijgen steeds twee keuzemogelijkheden voorgeschoteld waarop ze mogen stemmen via de App van Qmusic.

De plaat waarop het meest gesteld is, wordt als volgende plaat gedraaid. Hetzelfde principe wordt overigens al bij Qmusic Nederland gehanteerd voor Het Foute Uur.

Q-Maximum Hits vervangt overigens het kanaal Qmusic Non-stop op het netwerk ‘DAB+ Vlaanderen1.’ Enkele weken geleden werd de naam op DAB+ al aangepast, maar nu is het station ook daadwerkelijk vervangen.

An Caers, directeur radio bij Q-eigenaar DPG Media: “Dit interactieve station is opnieuw een stap die we met Qmusic nemen in de steeds innoverende radiowereld. We geven de luisteraars de kans om zelf de muziek te kiezen die ze graag horen, waar en wanneer ze willen.”

Naar aanleiding van de lancering is er de komende twee maanden ook het radioprogramma ‘Q-Maximum Hits’ op Qmusic Vlaanderen vanuit het Q-Beach House in Oostende. De luisteraars kunnen hierin elke weekdag tussen 9 en 10uur telkens het volgend nummer kiezen uit twee opties. [Radiowereld.NL]