Search
Close this search box.

VK: Heart 70s en Heart 90s gestart op DAB+

Radioluisteraars in het Verenigd Koninkrijk hebben nog meer keuze erbij op DAB+. Global Radio heeft twee extra themakanalen van het popnetwerk Heart in de digitale ether gezet. Donderdagochtend is Heart 90s van start gegaan, terwijl het vrijdag de beurt was aan Heart 70s.

VK: Heart 70s en Heart 90s gestart op DAB+ Met het toevoegen van Heart 70s en Heart 90s is het aantal themakanalen van Heart in de ether geroeid naar vijf. Eerder gingen als Heart Extra, Heart 80s, en recent nog, Heart Dance van start. Zowel Heart 70s als Heart 90s waren al als non-stop kanaal op internet te ontvangen.

70s
Heart 70s draait de lekkerste feelgood hits van artiesten als Elton John, Queen, Abba, Chic en Stevie Wonder. Het station heeft nu ook een gepresenteerde ochtendshow. Deze wordt gepresenteerd door Carl Emms, op de radio beter bekend als Carlos. Emms presenteerde tot voor kort de lokale middagshow op zusterstation Smooth Radio in Manchester, maar raakte deze plek kwijt door de komst van een landelijke middagshow.

90s
Op Heart 90s komen de beste pophits van de jaren ’90 voorbij. Op de playlist staan artiesten als Mr. Big, Lighthouse Family, The Corrs, M People, Britney Spears, The Spice Girls en Simpley Red. Kevin Hughes presenteert de dagelijkse ochtendshow. Hij was al elke zaterdagmiddag op moederstation Heart te horen. In het verleden presenteerde Hughes ook programma’s op Capital FM.

Met Heart 90s opent Global Radio de aanval op Absolute Radio 90s van rivaal Bauer. Recent migreerde deze zender van het landelijke Digital One DAB-netwerk naar het DAB-netwerk van Sound Digital, dat een kleiner bereik heeft.

Landelijke dekking
Zowel Heart 70s als 90s zijn te ontvangen via het netwerk van Digital One. Om ruimte te maken voor de nieuwe stations zijn Heart 80s en Capital Xtra omgezet van DAB naar DAB+. En daarmee groeit het aantal landelijke stations dat in DAB+ uitzendt in plaats van de verouderde DAB MP2-standaard naar 14. In juni werden Smooth Extra en Heart Extra al omgezet naar DAB+ om ruimte te maken voor Gold en Heart Dance.

Meer nieuwe stations
Na het weekend wordt het aantal landelijke stations in DAB+ nog groter, want Global Radio heeft aangekondigd met nog eens drie stations toe te voegen. Het gaat hierbij waarschijnlijk om Smooth Country, dat al te ontvangen is via internet, en de nieuwe zenders Smooth Chilled en Capital Xtra Reloaded. Twitteraccounts zijn voor deze stations al aangemaakt. Eén station start maandag, terwijl er dinsdag nog twee stations van start gaan. [Radiowereld.NL]