Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ommezwaai: Antenne Niedersachsen gestart op DAB+

Een opmerkelijke ommezwaai in Noord-Duitsland. Afgelopen vrijdag is de commerciële radiozender Antenne Niedersachsen gestart op DAB+ in de regio Hamburg. Vorig jaar moest Antenne nog helemaal niets weten van DAB+.

Ommezwaai: Antenne Niedersachsen gestart op DAB+ Sterker nog: achter de schermen werd er zelfs flink gelobbyd om de uitrol van DAB+ in Nedersaksen tegen te houden. Ze kregen daarbij gehoor van de Landdag, zoals het parlement in Nedersaksen genoemd wordt.

Dat heeft overigens vrij weinig impact gehad, want de publieke omroep NDR gaat onverminderd door met de uitrol van haar DAB+-netwerken en ook het landelijke DAB+-net blijft gewoon in de lucht in Nedersaksen.

Afgelopen vrijdag is Antenne Niedersachsen toegevoegd aan het commerciële regionale DAB+-netwerk in Hamburg op kanaal 11C. Concurrent ffn was al jaren op DAB+ in de Hanzestad te ontvangen. Beide stations zijn ook gewoon op FM in deze regio te ontvangen.

Blijkbaar kiest Antenne nu alsnog eieren voor haar geld. Bij de laatste Media Analyse Audio (de Duitse luistercijfers), die in maart verschenen, bleek dat veel radiostations die via DAB+ uitzenden luisteraars hebben gewonnen.

Het afgelopen jaar groeide het aantal huishoudens in Nedersaksen met een DAB+-radio met bijna 8%-punt naar 21,8%.

Overigens is ffn naast in Hamburg ook in Bremen en Bremerhaven op DAB+ te ontvangen. Antenne ontbreekt hier nog.

Of de ommezwaai van Antenne nu ook de deur voor een commercieel DAB+-netwerk in Nedersaksen openzet is nog onduidelijk. [Radiowereld.NL]