Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duitsland krijgt 80s station landelijk op DAB+

Liefhebbers van 80s muziek in Duitsland kunnen vanaf volgende maand terecht bij een station dat uitsluitend muziek draait uit dit decennium. Vanaf 1 december is 80s80s Radio van Regiocast te ontvangen via de tweede landelijke DAB+-multiplex.

Duitsland krijgt 80s station landelijk op DAB+ 80s80s wordt het negende radiostation dat van start gaat op de ‘2. Bundesmux’ dat in oktober van dit jaar in de lucht werd gebracht.

Tot nu toe was 80s80s alleen via internet te beluisteren, alsmede in de regio Hamburg op DAB+.

Vanaf volgende maand is de zender in een groot deel van Duitsland digitaal via de ether te beluisteren.

Op 80s80s is de hele dag het geluid van de jaren ’80 te horen. Artiesten die voorbij komen zijn onder andere Madonna, Depeche Mode, Robin Beck, Inner City, Michael Sembello, INXS, A-Ha, Prince, Eurythmics, Soft Cell en Phil Collins. Het enige dat niet uit de jaren ’80 komt is het nieuws dat elk uur op de zender te horen is.

Voor Regiocast is 80s80s de tweede landelijke zender op DAB+. Radio Bob is namelijk al jaren via de eerste landelijke DAB+-multiplex op kanaal 5C te beluisteren.

Met het toevoegen van 80s80s is er nog maar één plek beschikbaar op het tweede landelijke DAB+-net. In juli werd al bekend dat er 14 van de 16 beschikbare plekken vergeven zijn. Echter, nog niet alle stations die een plek hebben bemachtigt zijn al begonnen met uitzenden. Diverse stations starten begin volgend jaar pas.

Momenteel zijn Antenne Bayern, Rock Antenne, RTL, Toggo Radio, Absolut Hot, Absolut Top, Absolut Bella en Absolut Oldie Classic. Al te ontvangen via het landelijke DAB+-netwerk dat geëxploiteerd wordt door Antenne Deutschland. [Radiowereld.NL]