Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nostalgie breidt uit naar Duitsland

Nostalgie is vanaf volgend jaar ook in de Duitse ether te ontvangen. Het zusterstation gaat vanaf januari 2021 uitzenden via het tweede landelijke DAB+-netwerk. Duitsland wordt het zevende land waar het radiomerk wordt uitgerold.

Nostalgie breidt uit naar Duitsland Momenteel is Nostalgie al actief in Frankrijk, België (zowel Vlaanderen als Wallonië), Zweden, Finland, Zwitserland en Libanon. Nu komt hier dus ook Duitsland bij.

Onder het motto “Nur die grössten Songs” gaat het station zich richten op luisteraars tot 59 jaar, met als kerndoelgroep 35-49 jaar. De muziekmix bestaat hoofdzakelijk uit hits uit de jaren ’80,l afgewisseld met 70’s en 90’s. Daarmee gaat Nostalgie de concurrentie aan met 80s80s, dat vanaf 1 december landelijk op DAB+ te ontvangen is. Daarnaast is op dit netwerk ook al Absolut Oldie Classics te horen.

De programma’s van Nostalgie komen, net als de landelijke editie van Energy, vanuit Berlijn. De ochtendshow gaat gepresenteerd worden door Sarah Fripon, die de afgelopen jaren op Energy Berlijn te horen was. Momenteel is ze met zwangerschapsverlof. In de avond zijn vanaf 20 uur “80er ab acht” te horen.

Energy, dat zelf via het eerste landelijke DAB+-netwerk op kanaal 5C te ontvangen is, sloot enkele maanden geleden een contract om een nieuw radiostation op het tweede landelijke DAB+-netwerk te brengen. Toen was echter nog niet bekendgemaakt wat die precies voor station zou worden.

Het tweede landelijke DAB+-netwerk is al sinds oktober in de lucht. Diverse radiostations moeten echter nog starten. [Radiowereld.NL]