Bauer breidt Planet Rock uit naar Denemarken

Bauer Media heeft afgelopen week Planet Rock uitgebreid naar Denemarken. Sinds afgelopen vrijdag is de classic rockzender te ontvangen via DAB+ in de regio Kopenhagen en op Oost-Jutland, alsmede via internet.

Bauer breidt Planet Rock uit naar Denemarken Planet Rock is al meer dan 20 jaar een begrip onder rockliefhebbers in het Verenigd Koninkrijk. Wekelijks trekt het digitale station daar meer dan een miljoen luisteraars. Nu mag ook Denemarken kennis maken met dit merk.

Nadat er het afgelopen jaar minder naar radio geluisterd werd als gevolg van minder woon-werkverkeer en meer thuiswerk, keert Denemarken nu terug naar een normaler dagelijks leven. Daarom is het tijd om een nieuw radiostation te lanceren”, aldus Jim Receveur, baas van Bauer in Denemarken.

Het luisteren neemt weer toe en met DAB+ als standaard in alle nieuwe auto’s verwachten we dat digitaal luisteren zal toenemen.

Planet Rock is de derde rockzender in Denemarken en de tweede voor Bauer. Sinds 1999 is het mediabedrijf al actief met MyRock, maar deze zender zendt meer het stevigere werk uit. Vorige week had MyRock 160.000 luisteraars.

Het laat zien dat de Denen een trotse rocktraditie hebben en met de start van Planet Rock brengen we nu de echte grote en veelgevraagde klassiekers uit de jaren 70 tot het midden van de jaren 90 samen”, legt Receveur uit.

Net als in het Verenigd Koninkrijk is ook in Denemarken de dagelijkse avondshow van Alice Cooper te horen op Planet Rock. Daarnaast heeft ook de Deense zanger Mike Tramp zijn eigen programma.

Ondertussen is er ook weer een radiostation verdwenen van DAB+ in Denemarken. MTV Radio is na anderhalf jaar gestopt met uitzenden. Waarom de zender gestopt is, is niet bekendgemaakt. [Radiowereld.NL]