Search
Close this search box.

Rutger Castricum wordt quizmaster op NPO1

Rutger Castricum presenteert vanaf eind april een nieuwe quizshow die draait om vooroordelen, waarbij deelnemers elkaar en hem tot waanzin drijven. De nieuwe quizmaster en de kijkers worden getest op hun mensenkennis, wat in deze psychologische oorlogsvoering nog behoorlijk kan tegenvallen.

Rutger Castricum wordt quizmaster op NPO1 Een meeslepend spel waarbij één deelnemer zichzelf als een totaal ander persoon voordoet.

Lukt het deze persoon om de anderen, het publiek en Rutger te misleiden? En zich door alles heen te bluffen?

Het spel
In ‘De Bluffer’ gaan elke aflevering zes kandidaten met elkaar de strijd aan. Vijf van hen proberen te ontdekken wie in de groep van zes een ‘bedrieger’ is, iemand die in werkelijkheid een andere persoon is dan hij of zij zich presenteert. Deze ‘bedrieger’, de Bluffer, presenteert zich met fictieve feiten en voorkomt zo ontdekt te worden als bedrieger door de anderen. Wie loopt aan het eind van een potje met duizenden euro’s de studio uit omdat iedereen erin stonk? Dat is de Bluffer.

“Ik wilde helemaal geen quizmaster worden, daar ben ik veel te bescheiden voor. Dus heb ik Henny Huisman, Prem Radhakishun en Maxim Hartman audities laten doen, maar dat was het ook niet. Daarom ben ik het maar zelf gaan doen. Mijn ervaring in politiek Den Haag komt daarbij goed van pas, want als ergens gebluft wordt… “, aldus Castricum.

‘De Bluffer’ is vanaf vrijdag 30 april wekelijks te zien om 21:30 uur op NPO 1. Het seizoen bestaat uit 6 afleveringen van elk 40 minuten. [Radiowereld.NL]

Foto: Wessel de Groot

Gerelateerde berichten