Zoek
Sluit dit zoekvak.

Urban radiozender Glxy gestart via DAB+-netwerk MTVNL

De urban radiozender Glxy (spreekt uit als Galaxy) is sinds maandag in grote delen van het land te ontvangen via DAB+. Het radiostation maakt hiervoor gebruik van capaciteit op het netwerk van MTVNL op kanaal 7D.

Urban radiozender Glxy gestart via DAB+-netwerk MTVNL Glxy is de nieuwe naam van Urban Traxx, een non-stop kanaal dat het afgelopen jaar via diverse lokale DAB+-netwerken uitzond. Onduidelijk is nog of opvolger Glxy ook blijft uitzenden via de lokale DAB+-netwerken of dat hier binnenkort een ander radiostation op start.

Op Glxy zijn non-stop de beste R&B en hip-hop hits te ontvangen. Op de Playlist staan onder andere Beyonce, Chris Brown, Lijpe, Kanye West, Mark Morrison, Giveon, Ericia Banks, Frenna, J. Cole, Andre 000 en Alicia Keys.

Glxy is een radiostation van Camfactor Media van Bart Meuleman, beter bekent als Bart van der Molen, die middels voicetracks een ochtendshow verzorgt op vele lokale omroepen en internetstations. Op diverse lokale netwerken is Camfactor ook actief met Easy Traxx en Oldies Radio.

Doordat Glxy gebruik maakt van het netwerk van MTVNL is de zender gelijk een het grootse deel van het land te ontvangen via digitale etherradio. De afgelopen weken heeft MTVNL de dekking van haar netwerk flink uitgebreid. Andere stations die via dit netwerk uitzenden zijn Classicnl en BBC World Service. [Radiowereld.NL]
Foto: Radio.NL