Radio Mi Amigo tijdens Offshore Days 2021 op DAB+

Goed nieuws voor de liefhebbers van zeezenders. Ter gelegenheid van de Offshore Days 2021 in het Belgische Zeebrugge is Radio Mi Amigo tijdelijk in een groot deel van Nederland te ontvangen op DAB+. Het station maakt hiervoor gebruik van capaciteit op het netwerk van MTVNL.

Radio Mi Amigo was een op Nederland en Vlaanderen gerichte zeezender die van 1974 tot en met 1979, dus ook na het van kracht worden van de anti-zeezenderwet, uitzond vanaf de Noordzee.

Dat gebeurde eerst vanaf de Mi Amigo en later van de Magdalena. Onder andere Bart van Leeuwen, Jan de Hoop, Ruud Hendriks, Ron Bisschop en Marc Jacobs maakten programma’s op het station.

Vanaf komende  zondag (8 augustus) tot en met zondag 15 augustus brengen diverse deejays van Mi Amigo de zeezender weer tot leven. Vanuit een speciale mobiele studio in Zeebrugge worden herinneringen uit ‘die goeie ouwe tijd’ opgehaald.

De uitzendingen van Mi Amigo zijn tijdens de Offshore Days niet alleen via internet en de kortegolffrequentie 6085 kHz te beluisteren, maar ook via het DAB+-netwerk van MTVNL, dat in grote delen van Nederland te ontvangen is op kanaal 7D. Vrijdagnacht is het station tijdelijk toegevoegd.

Mi Amigo is het tweede pop-up-station dat deze zomer op DAB+ uitzendt via MTVNL. Vorige maand was al ruim een week lang Kermis FM te ontvangen. [RadioWereld.NL]
Foto: RadioWereld.NL

Gerelateerde berichten