Kink DNA Classics gestart op DAB+-netwerk MTVNL

Het aanbod via digitale etherradio is in grote delen van het land verder uitgebreid. Sinds maandagavond is Kink DNA Classics te ontvangen via het netwerk van MTVNL op kanaal 7D. Het station was al enige tijd via internet te ontvangen.

DNA Classics is een themakanaal van de alternatieve zender Kink.

Zoals de naam al doet vermoeden, zendt Kink DNA Classics 24 uur per dag de beste alternative classics uit 70’s, 80’s, 90’s uit. Op de playlist staan onder andere Nirvana, David Bowie, Arctic Monkeys, Blur, Radiohead, Tool, Beck, Joy Division en New Order.

Waarom Kink met het themakanaal op MTVNL is gestart, is nog onduidelijk. Eerder dit jaar wist het station drie plaatsen te bemachtigen op het nieuwe, nog uit te rollen, landelijke netwerk op 9C.

Met de toevoeging van Kink DNA Classics begint het netwerk van MTVNL steeds verder gevuld te worden. Vorige week werd ook al de nieuwe softpopzender Sunlite toegevoegd aan het aanbod. Andere stations die uitzenden via MTVNL zijn onder meer Arrow Classic Rock, Tomorrowland One World Radio, Classicnl en BBC World Service. [RadioWereld.NL]

Foto: RadioWereld