Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vlaanderen: VRT gaat digitaal radiokanaal De Tijdloze verder uitbouwen

De Vlaamse publieke omroep VRT zet een volgende stap in de vernieuwing en optimalisatie van haar radioportfolio. Het digitale radiokanaal De Tijdloze wordt daarom verder uitgebouwd. Jan van Biesen geeft daarom na 15 jaar zijn functie als nethoofd van Studio Brussel op om aanbodverantwoordelijke van De Tijdloze te worden.

Tijd vliegt wanneer je er altijd met de volle overtuiging voor gaat en je dan ook nog eens geweldig amuseert,” aldus van Biesen. “15 jaar aan het roer van Studio Brussel staan was een stoute jongensdroom. Het kriebelt opnieuw om in deze boeiende en uitdagende mediatijden nu helemaal aan de slag te kunnen gaan met De Tijdloze radio en om de keuzes te gaan maken die nodig zijn voor de toekomst van onze digitale audiokanalen.

Multimediaal merk
De Tijdloze werd in oktober vorig jaar gelanceerd als StuBru De Tijdloze op DAB+. Het station komt voort uit de jaarlijkse eindejaarslijst van de alternatieve jongerenzender Studio Brussel, het dagelijkse lunchprogramma waarin Roos van Acker met de luisteraars op zoek ging naar twaalf tijdloze nummers in een thema en de reeks tv-programma’s op Canvas. Daarom is besloten om het kanaal De Tijdloze niet meer onder de vlag van Studio Brussel te laten draaien.

Roos van Acker presenteert op DAB+ dagelijks ‘Jouw tijdloze ochtendradio’ en Stijn van de Voorde is er regelmatig te horen met gesmaakte specials rond tijdloze artiesten. Het nieuwe digitale station leidt ook jongere luisteraars naar digitale radio via DAB+ en haalde in een eerste volledige CIM-luistermeting 0,7% marktaandeel.

MNM en Studio Brussel onder één nethoofd
Steven Lemmens, huidig nethoofd van MNM, gaat ook Studio Brussel aansturen in een nieuwe werking die nog meer inzet op de productie van audio, video en podcasts. Lemmens werkte voordat hij in 2020 nethoofd werd van MNM 15 jaar lang bij Studio Brussel. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten