BNN treedt officieel toe tot de publieke omroep

BNN, de omroep van Bart de Graaff, treedt dinsdag officieel toe tot de publieke omroep. De prijs die De Graaff hiervoor betaalt, is een breuk met Veronica. Staatssecretaris Nuis van Media vindt zijn activiteiten als voorzitter van een eigen publieke omroep en als presentator bij een commerciële omroep niet verenigbaar.

Bart de Graaff sloot onlangs nog een contract met de commerciële omroep voor twee jaar. Dit contract vervalt. BNN meldt waarschijnlijk zondagavond tussen 21.00 en 22.00 uur te gaan uitzenden. De aspirantomroepvereniging (die zestigduizend leden heeft) krijgt 65 uur zendtijd per jaar oftewel vijf kwartier per week en en 300 uur radiozendtijd per jaar. BNN zal zendtijd krijgen op Nederland 2 en Radio1, 3 FM en 5. BNN heeft 7 miljoen gulden voor tv en 1,25 miljoen gulden voor radio ter beschikking gekregen.