Zoek
Sluit dit zoekvak.

Delta Radio in het zenderpark van Kootwijk

Woordvoerders van de Aktiegroep, die tegen de komst zijn van Delta Radio, in het zenderpark van Kootwijk, zeggen sterke vermoedens te hebben dat de Gemeente Apeldoorn benaderd is door Nozema om de middengolfzenders die in Lopik (IJsselstijn) staan te verhuizen van Lopik naar Radio Kootwijk.

Het zou gaan om een mast of masten van 100 meter hoog. Deze masten moeten verhuizen omdat ze storen op een woonwijk in de huidige omgeving van de zendmast. De aktievoerders zijn daar sterk op tegen omdat hoog-vermogen-midddengolf-zenders schadelijk zijn voor de gezondheid. In een reaktie laat verantwoordelijk wethouder Bolhuis van de gemeente Apeldoorn weten inderdaad benaderd te zijn maar wenst geen commentaar te geven. Overigens is het nog steeds niet 100% zeker dat Delta Radio in Kootwijk niet doorgaat…. (R.v.d.K)