Salesdirector Veronica FM kiest voor regiozenders

Radiosales Director Jan Lagrouw (36) verlaat IP (Veronica FM/Kink FM) om de nieuwe verkoopmaatschappij CRN op te zetten. CRN vertegenwoordigt de regionale commerciele radiostations City FM (Noord Holland), Sun FM (Zuid Holland), Hot FM en Radio Rebecca (Noord en Oost Nederland) en 8 FM (Zuid Nederland).

Verder gaat CRN reclamezendtijd verkopen voor grootstedelijke omroepen zoals StadsRadio Rotterdam en StadsRadio Den Haag.

CRN wordt als onafhankelijk medialoket het aanspreekpunt voor mediabureaus en adverteerders. De dagelijkse leiding komt in handen van Lagrouw die per 31 januari 1999 vertrekt bij IP. Lagrouw raakte in 1995 betrokken bij de commerciële voorbereidingen van Veronica, hij werd verantwoordelijk voor de radiosales bij IP. Voor Lagrouw is het opzetten van CRN een nieuwe uitdaging maar vooral ook een logische keuze voor de toekomst; “ik geloof dat ook in Nederland de regionale radiostations met jonge doelgroepen marktleider worden”, aldus de aanstaande CRN-directeur.

Door de recente toewijzing van regionale FM-frequenties door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat zijn er volgend jaar negen nieuwe commerciele regionale radiostations actief. De afgelopen weken zijn de nieuwe frequenties een voor een in gebruik genomen. In aanvulling op de publieke regionale stations (ORN), die voornamelijk worden beluisterd door ouderen, richten de commerciele regiozenders zich op jongere doelgroepen (13-40 jaar).

Het volledige regiopakket van CRN heeft bij de start meteen al 70% nationale dekking. In de loop van 1999 moet de dekking doorgroeien naar 100%. CRN kan landelijke adverteerders door regionale pakketten meer flexibiliteit leveren. Zo gaat de nieuwe verkoopmaatschappij werken met bijvoorbeeld een specifiek Randstadpakket. (J.L)