Sanoma, moederbedrijf van SBS, trekt zich verder terug uit Rusland

Mediaconcern Sanoma trekt zich verder terug uit Rusland. De Finnen verkopen hun belang in Delovoi Standard, het krantenbedrijf achter de bekende zakenkrant Vedomosti. Ook United Press, de Russische uitgever van bladen als The Moscow Times, Men’s Health en National Geographic, wordt van de hand gedaan.

Sanoma zat voor dik 33 procent in Delovoi Standard. Dat belang wordt overgeheveld naar de lokale partij Ivania. United Press gaat naar het bedrijf MoscowTimes LLC.

De deals zijn onderdeel van de nieuwe strategische koers van het moederbedrijf van de Nederlandse tv-zenders van SBS (SBS6, TV Veronica en Net5), nieuwswebsite nu.nl en tijdschriften als Libelle en Donald Duck. In december verkochten de Finnen ook al hun belang in Fashion Press, het bedrijf achter bladen als Cosmopolitan en Esquire in Rusland.

Sanoma is straks nog betrokken bij één titel in Rusland: Grazia. Het bedrijf kijkt nog of het verder wil met dit blad of niet. [Radio.NL/Novum]