Zoek
Sluit dit zoekvak.

RTL krijgt speciaal adviseur. HMG-topman Pieter Po…

RTL krijgt speciaal adviseur. HMG-topman Pieter Porsius en Bert van der Veer, de programmaleider van RTL4 en 5, krijgen hulp van een speciaal adviseur bij het zoeken naar oplossingen voor de tegenvallende kijkcijfers van RTL4. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het Luxemburgse bedrijf CLT, met 65% van de aandelen grootaandeelhouder van de HMG, heeft de Belg Jean Charles de Keyser aangewezen als ‘programconsultant’. De eerste gesprekken met Porsius en Van der Veer vonden afgelopen dinsdag plaats. De Keyser wordt gezien als een zwaargewicht in de televisiewereld. Hij is ‘algemeen bestuurder’ van RTL-TVI, het tv-station van RTL in Wallonië. Daarnaast heeft hij de afgelopen maanden gewerkt als troubleshooter bij RTL in Hongarije. De speciaal adviseur heeft tegenover het AD met klem ontkend dat het duo Porsius-Van der Veer met zijn komst indirect onder curatele is gesteld. “Porsius blijft de baas. Ik ben een buitenstaander die alleen adviezen geeft om de problemen bij de programmering op te lossen”, aldus De Keyser in de krant. Pieter Porsius zou geen bezwaar hebben tegen de hulp van de adviseur. Naast de tegenvallende kijkcijfers van RTL4, heeft de president-directeur nog meer problemen aan te pakken. Met zijn harde optreden en saneringen bij HMG heeft hij het afgelopen jaar voor grote onrust gezorgd onder werknemers, bonden en adverteerders. Reclamebladen schrijven de versnelde komst van FOX en Net5 toe aan het beleid van Porsius en Van der Veer. Inmiddels zouden er ook berichten uit Luxemburg binnenkomen over een strenger toezicht van de aandeelhouders (CLT en Veronica) op de HMG. Porsius zou vaker dan voorheen zijn beleid moeten verantwoorden. (SkyRadio)