SBS start met eigen journaal. SBS6 en het nieuwe N…

SBS start met eigen journaal. SBS6 en het nieuwe Net5 komen met ingang van 1 maart met een eigen journaal. Het programma Actienieuws houdt dan op te bestaan. Het nieuwe nieuwsbulletin zal drie keer per dag worden uitgezonden op SBS6. Op de late avond wordt het journaal uitgezonden op Net5, voorafgaand aan het actualiteitenprogramma Morgen Gebeurt Het. In tegenstelling tot het huidige Actienieuws zal het nieuwe journaal ook economisch en parlementair nieuws brengen. Productiemaatschappij Cameo Media, dat nu al Hart van Nederland en Actienieuws maakt en straks alle journalistieke programma’s van SBS6 en Net5 gaat produceren, is bezig een brede nieuwsredactie op te bouwen voor de nieuwe concurrent van het NOS Journaal en RTL Nieuws. Het programma zal naar verluidt worden geleid door Jean Mentens en Robert Leenheers. Mentens is nu nog hoofdredacteur van Hart van Nederland. Leenheers was tot voor kort adjunct-hoofdredacteur bij RTL Nieuws. (Skyradio)