Noodkreet Radio 538 krijgt gehoor in Den Haag. Rad…

Noodkreet Radio 538 krijgt gehoor in Den Haag. Radio 538 is erg ingenomen met het VVD-standpunt dat deze partij vorige week in haar persbericht innam. Zo communiceert de VVD dat zij pleit voor verrekening van ‘goodwill’ aan de commerciële radiopioniers; dit in tegenstelling tot de voorlopige plannen van staatssecretaris Van der Ploeg. VVD mediawoordvoerder Atzo Nicolaï stelt dat de ruimte die er beschikbaar komt uit het zero base onderzoek zeker gebruikt moet worden voor nieuwe commerciële omroepen, maar geeft ook aan dat dit niet ten koste mag gaan van bestaande commerciële zenders als Radio 538 en Sky Radio. Directeur Erik de Zwart over het VVD standpunt: “Wij zijn er zeer blij mee, want een frequentie heeft in principe geen waarde; het is wat je erop uitzendt dat de mensen aantrekt. Het feit dat de 101.2 FM en de andere frequenties van Radio 538 in Nederland (red. Rotterdam / Den Haag / Eindhoven: 101.5 FM, Groningen: 89.0 FM, Friesland: 93.2 FM, Zwolle en omgeving: 93.6 FM), zoveel luisteraars voor Radio 538 oplevert (meer dan 2,2 miljoen verschillende mensen per week), komt door de programma’s die we uitzenden. De hele dag vervelende muziek en oninteressante info, maakt de frequenties al snel onrendabel; draai zelf maar eens aan de knop van je radio!” Verder stelt De Zwart dat het niet zo is dat Radio 538 geen vergoeding wil betalen voor het gebruik van dit productiemiddel; “sterker nog; wij betalen al een vrijwillig bod aan Verkeer en Waterstaat,” aldus De Zwart. De VVD doet met haar standpunt recht aan de positie die stations als Radio 538 hebben opgebouwd, maar nu is het afwachten of de staatssecretaris en de rest van de Tweede Kamer hiermee instemmen. Radio 538 blijft goed opletten, want zij wil de status van ‘De Nummer 1 van Jong Nederland’ ook in het nieuwe millennium handhaven. (Radio 538)