Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deelnemers Big Brother laken houding Veronica

De deelnemers aan het tv-programma Big Brother voelen zich slecht behandeld door de zender Veronica met hun contract. Dat blijkt uit nachtelijke opnamen die zijn te beluisteren bij ‘Fokzine’, een veel belovende uitgave op Internet. De redactie van Fokzine kwam op het lumineuze idee om nachtelijke gesprekken te gaan opnemen en weergeven. Daarvan zijn in Real Audio stukken te beluisteren op de site. De redactie van Planet Internet zag het en tipte ons. Uit de stukken valt op te maken dat de deelnemers weinig of geen vertrouwen hebben in de zender. Ze zijn er meer ondanks Veronica aan begonnen, dan dankzij Veronica.

Het meest opvallend is wellicht, dat ze niet op het idee komen om hun collectieve macht, namelijk de continuiteit van het programma, te gebruiken. Mogelijk volgt dit nog. Het 10 minuten durende fragment uit een nachtelijk gesprek van een aantal deelnemende dames over het contract schept een beeld van versluiering, en wellicht misleiding.Wat het contract betreft is er onvrede over verschillen in schriftelijke voorwaarden en de mondelinge toezegging. De dames vertellen dat ze 500 gulden per week als vergoeding ontvangen. Ze vroegen of dat bruto of netto was, en kregen ‘netto’ te horen, naar eigenzeggen.

Het contract ‘rammelde aan alle kanten’, was ‘belachelijk’, zat ‘vol met spelfouten’ en was ‘zeer onprofessioneel’. Kortom: het was het ‘meest waardeloze contract’ dat ooit onder ogen was gekomen van een van de deelnemers. Die heeft trouwens een advocaat in de arm genomen daar ze Veronica niet vertrouwt. De houding van Veronica met het contract wordt ‘heel laag’ en ‘heel kwalijk’ genoemd. De druk om te tekenen was groot. Vooral de rechtenkwesties zijn op een onduidelijke, en daardoor wellicht voor de deelnemers nadelige wijze geregeld.

De conclusie van de dames kan dan ook slechts luiden: ‘Ze zitten er niet voor jouw belang.’ Dat weet iedereen natuurlijk, maar Veronica heeft niet gezocht naar het hoogste intelligentieniveau. Zo valt bijvoorbeeld het prachtige citaat te vernemen: ‘Ik wil er niet financieel rijker van worden, maar geestelijk. Je gaat met heel veel bagage hier weg.’ In een andere fragment valt te beluisteren dat de redactie van het programma sjoemelt met tijdstippen. Ook is er een misverstand over een vermeend prive-gesprek van een van de deelnemers dat door anderen goed te beluisteren is. (Planet)