Zoek
Sluit dit zoekvak.

Internet via satelliet

Een primeur in Nederland: Internet via de satelliet. Internet-provider Knoware biedt vanaf 15 oktober de service als eerste in Nederland aan. Het grote voordeel van een satellietverbinding is de snelle breedbandverbinding, waardoor er veel data verzonden kan worden. Helaas is het voorlopig eenrichtingsverkeer. De gebruiker kan slechts data ontvangen. Voor verkeer van de klant naar de ISP legt Knoware een ISDN-lijn aan. De snelheid van de verbinding hangt van af van de bandbreedte die de klant wenst. Maximaal kan er een 2MB verbinding worden gelegd, tegen 4795 gulden per maand. Vergeleken met de 12500 gulden die een reguliere 2MB verbinding kost, is dat een stuk goedkoper. Knoware verwacht binnen korte tijd een tweeweg satellietverbinding. Te verzénden data kan dan met maximaal 256 kbps gestuurd worden. (Veronica)