Zoek
Sluit dit zoekvak.

Belgische Metro-krant in de maak

België krijgt zijn eigen Metro. Belgische uitgevers willen onder die naam een gratis dagblad verspreiden onder gebruikers van het openbaar vervoer. Met Metro is een investering van 300 tot 400 miljoen frank (16,5 tot 22 miljoen gulden) gemoeid, zo meldde donderdag de Vlaamse zakenkrant De Financieel-Economische Tijd. De Regionale Uitgeversgroep (RUG), eigenaar van de streekkranten Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen, de mediagroep Roularta en de Franstalige persgroep Rossel, uitgever van onder meer de krant Le Soir, troeven daarmee kennelijk de Zweedse Modern Times Group (MTG) af. MTG, die de eerste Metro in 1995 in Stockholm presenteerde en ook in Nederland actief is, wilde volgens de zakenkrant in België de boer op. De Belgische spoorwegen (NMBS) noch MTG wilde commentaar op die berichten kwijt, aldus de krant. De NMBS praat volgende week over de plannen. De MIVB, de Brusselse openbaarvervoermaatschappij, doet dat te zijner tijd ook. Hun medewerking is crucaal. Als zij niet meedoen, gaan RUG en partners hun plannen opnieuw bekijken. ,,Anders zou hun Metro in het voorjaar van 2000 verschijnen”, aldus de Financieel-Economische Tijd. (ANP / Wanadoo)

    Gerelateerde berichten