Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste prijs van miljoen in tv-quiz

Belastingmedewerker prijst zich rijk John Carpenter, nota bene een belastingmedewerker, is de eerste die een miljoen dollar heeft gewonnen in de Amerikaanse versie van Weekendmiljonairs, uitgezonden door SBS 6.

Zonder probleem beantwoordde de 31-jarige man de vijftien vragen zonder de drie hulplijnen te gebruiken. In de quiz kunnen deelnemers als ze het echt niet meer weten een hulplijn gebruiken, het publiek vragen, een vriend bellen of twee foute antwoorden laten vervallen. Maar voor de pientere belastingmedewerker was dit allemaal niet nodig. Carpenter gaat met het geld zijn huis renoveren en met zijn vrouw op vakantie.

In Amerika heet de show Who Wants te be a Millionaire. De quiz wordt inmiddels in tien landen
uitgezonden en is een ongekend succes. Oorspronkelijk komt het programma uit Engeland en wordt nu ook in Nederland, Spanje, Duitsland, België, Denemarken, Polen, Rusland en Australië gemaakt. In Engeland heeft het programma 18 miljoen kijkers. In Nederland is het hoogste bedrag dat tot nu
toe is gewonnen bij Weekendmiljonairs een kwart miljoen. (SkyRadio)