Zoek
Sluit dit zoekvak.

NOS in zee met nieuwe leverancier weergegevens

De NOS en de Wereldomroep hebben voor minimaal een jaar een contract gesloten met Weerbureau HWS voor de levering van weergegevens voor radio en televisie. Het contract met Meteo Consult, dat op 31 december afloopt, wordt niet verlengd. HWS was tot 1 april de commerciële poot van het KNMI, daarna is het verzelfstandigd.

Directeur H. Otten van Meteo reageert teleurgesteld. ,,Iedereen was het erover eens dat we het goed hebben gedaan. Het kan alleen maar aan de prijs hebben gelegen”. Volgens Otten verliest zijn bedrijf, dat onder meer enkele grote kranten, RTL 4, 5 en Veronica en Radio 538 als klant heeft, een jaaromzet van ,,enkele tonnen”. Het weer levert fors geld op voor de publieke en commerciële omroepen. ,,Ik schat dat de reclameblokken rond het weer 50 tot 100 keer zoveel opbrengen als het maken van de weersvoorspellingen kost”, aldus Otten. De kijker merkt overigens niet veel van de wisseling van de wacht. De weermannen en -vrouwen zijn in dienst van de NOS en blijven dus gewoon te zien. (ANP/Wanadoo)