De cijfertjes van de beeldbuis

De publieke omroepen behaalden in week 50 gezamenlijk een gemiddeld marktaandeel van 33%, de HMG had een gezamelijk marktaandeel van 34% en SBS 13 %. Nederland 1 haalde het hoogste marktaandeel op zaterdagavond (14%), door Journaal 20.00 uur, Het Eurovisie Songfestival van de Eeuw en Paul van Vliet. TV2 haalde het hoogste marktaandeel op zondagavond (20%), door het Journaal 20 uur en Studio Sport. Nederland 3 haalde het hoogste marktaandeel op zaterdagavond (21%) door Kassa, Kopspijkers, Ben zo terug en Studio Sport zaterdag. RTL 4 behaalde een gemiddeld marktaandeel van 17%, RTL 5: 3%, Veronica: 14%, SBS 6: 9%, Net 5: 4% en Fox 8: 2%.

Deze gegevens zijn afkomstig uit het Continu Kijkonderzoek (CKO), uitgevoerd door bureau Intomart in opdracht van NOS, STER en IP. (NOS)