Zeer Veel Kort Nieuws

De RadioWereld wenst u fijne feestdagen en een gezond 2000!

Volgens de programmabladen zou Bart de Graaff op zondagavond
om 21.30 uur op Nederland 2 ‘SPECIALE KERSTUITZENDING’ gaan presenteren.

Het NRC Handelsblad op Internet brengt ook tijdens de Millennium het laatste nieuws online.

De Frankfurter Allgemeine Zeitung neemt 25 procent in de tv-zender N24 die vanaf januari 2000 volcontinu nieuws gaat uitzenden. Eerder nam concurrent Handelsblatt een aandeel van 28 procent in N-TV.

Bijna had het Big Brotherhuis niet in Almere, maar in Rotterdam gestaan.

Gemeente Zeewolde heeft plannen om vergunningen uit te geven voor de bouw van zeer hoge windmolens in de buurt van het zendstation van de Nozema. Volgens de Nozema beïnvloeden de windmolens het uitzenddiagram van de zenders.

Het schijnt dat Radio10 FM de antenne in de lucht heeft gegooid. 103fm zou nu nog beter te ontvangen zijn, we gaan luisteren.

Ex-TMF-presentatrice Sylvana gaat de SBS-versie van Big Brother, ‘De Bus’, presenteren.

Noord-Holland krijgt nu definitief regionale TV. Vanaf 03 januari 2000 kunnen de programma’s starten.
En dat dankzij de goedkeuring van het CvdM. Het nieuwe regio-net is een samenwerkingsverband tussen de A’damse TV-zender AT. 5 en de nieuwe zender Televisie Noord-Holland.

Onder de Britse kerstbomen zullen morgen in totaal 4 miljoen mobiele telefoons liggen, twee keer zoveel als eind 1998. Het totale aantal abonnementen op de Britse markt komt daarmee op 24 miljoen.

De KRO wil geen reclame meer voor en na kinderprogramma’s. Als er vanaf september 2000 een jeugdnet op Nederland 3 komt, mag dit jeugdblok “niet het melkkoetje van de NOS worden”. Dit vindt Jan-Willem Bult, eindredacteur Jeugd TV van de KRO. Hij ergert zich al jaren aan de reclame tussen Sesamstraat en Het Klokhuis.
“Het is toch te gek voor woorden dat we de allerkleinsten, die nog nauwelijks onderscheid weten te maken tussen fictie en werkelijkheid, elke dag aan het reclame-infuus leggen”, aldus Bult. Bult liet een onderzoek doen naar reclame en jeugd-tv waaruit bleek dat de meeste omzet van reclame rond jeugdprogramma’s gegenereerd wordt door spotjes gericht op….. juist, de ouders. (M)