Veeeeel Media Nieuws

Aanvulling op artikel Radio Oininio……
Radio Oininio zend ALLEEN in Amsterdam (in mono) uit!
Op de frequentie van bv. R’dam-Rijnmond (Eneco 94.4FM) is al zeker sinds september (vorige eeuw) niets meer te horen. Er staat nog wel Oininio op de RDS maar ze zijn stilgevallen, al een half jaar! Waarschijnlijk zal de programmaraad er deze maand definitief een einde aan maken!

TMF Awards
Sinds afgelopen maandag kun je de nominaties van de TMF Awards bepalen. Op zaterdag 15 april 2000 worden voor de vijfde maal de TMF Awards uitgereikt in een rechtstreekse TV uitzending vanuit Ahoy’, Rotterdam. In elke categorie worden drie acts genomineerd. Je kunt je stem uitbrengen door een formulier in te vullen. Dat kan bijvoorbeeld via de TMF Cybersite. Het adres daarvan is www.tmf.nl.

Kindernet wordt Kindernet 5 De televisiezender NET 5 en Kindernet gaan nauw samenwerken. Kindernet, eigendom van Invisions Holding BV, zal haar naam daarom veranderen in Kindernet 5.

‘Vrouwen worden gediscrimineerd op de Nederlandse radio en met name op Radio Noordzee,’ vindt IMCA MARINA. Ze snapt niet dat niemand zich afvraagt waarom dat zo is. ‘Alleen TRIJNTJE OOSTERHUIS wordt gedraaid. Verder is het Volumia!, MARCO BORSATO en FRANS BAUER wat de klok slaat. Ik word er niet vrolijk van, maar ik zing gewoon door.’

Vorige week is er ingebroken bij stadsomroep Arnhem. Bij de omroep wordt alleen een computer vermist met personeelsbestanden. Hoe het mogelijk is dat er ingebroken is, wordt nog onderzocht, maar is lijkt onbegrijpelijk, Stadomroep Arnhem is namelijk gehuisvest in de Rose buurt van Arnhem waar het altijd druk is.

Het Databestand van de Nederlandse Popmuziek op Popinstituut.nl (NPI) dat deze week is geopend, heeft een enorme, allesovattende omvang de Nederlandse populaire muziek, en bevat meer data dan bijvoorbeeld de Popencyclopedie van Oor.

Het verschil tussen de televise-kwissen van 1950 en 2000 is dat de hedendaagse spelshows groter en veel dommer zijn, zo meldde de Philadelphia Daily News.

Afgelopen week is bekend geworden dat Operations Manager Michèl Weber per 1 maart aanstaande afscheid neemt van Radio 538.

Caroline Tensen, gaat ze nu al weg bij de TROS, het schijnt dat ze interesse heeft in de nieuwe omroep DNO. De roddels gaan verder…..

Wie wil TMF hebben, natuurlijk SBS en Endemol, wanneer gaat het gebeuren, even afwachten nog !

Fox Kids gaat nu ook naar Italië en zal op 1 april 2000 gaan starten en voorziet vanaf dat moment 400.000 abonnees van Fox Kids programma’s via het Pay-TV kabelnet en satelliet.

RealPlayer 7 is uit
RealNetworks kwam deze week uit met zijn finale versie van RealPlayer 7 voor Windows. De Beta-versie was al 2 maanden beschikbaar. Wat vooral opvalt bij deze versie van de streaming media player zijn de verbeterde mogelijkheid om video en audio weer te geven. De Basic versie is gratis, voor de Plus versie moet worden betaald.

En als u deze al heeft, dan raden we u aan om eens bij de real audio stations te kijken van deze site, bijna 40 omroepen uit Nederland zenden al uit via het internet in Real Audio .

Of kijk eens op onze Real – Audio Radio – Wereld – Ontvanger .