Edwin Evers tekent vijfjarig contract bij Radio 538

Gisteren is bekend geworden dat de populaire deejay Edwin Evers op korte termijn overstapt van Radio 3 naar Radio 538. In zeer goed overleg met de KRO, is overeengekomen dat Evers de komende vijf jaar voor Radio 538 werkzaam zal zijn.

Evers zal onder dezelfde naam ‘Evers Staat Op’ het ochtendprogramma van Radio 538 gaan presenteren. Op zeer korte termijn worden de luisteraars van Radio 538 iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur verwend met de typische grappen en onderhoudende gesprekken en interviews van de komische radiopersonality. De populaire typetjes van Evers zoals de broertjes De Boer, Rob de Tuinman en Prins Bernhard verhuizen uiteraard met hem mee.

De huidige 538-ochtendjock, Tim Klijn, krijgt een nieuwe plek in de programmering van Radio 538.

Evers
Edwin Evers begon zijn carrière bij het inmiddels ter ziele commerciële radiostation Power FM en brak in 1992 door bij het toenmalige ‘Hitradio Veronica’. Sinds twee jaar presenteert hij iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur het 3FM/KRO ochtendprogramma ‘Evers Staat Op’. Met dit programma viel Evers verschillende keren in de prijzen, zoals de Marconi Award voor de beste radioman en voor het beste radioprogramma.

Radio 538 directeur Erik de Zwart over de komst van Evers: “Edwin is een uitermate goede aanwinst voor Radio 538. Zeker gezien de lange termijn positie van Radio 538 in de radiomarkt en haar intentie om te investeren in de kwaliteit van het station, zijn wij erg enthousiast over de komst van Edwin. Wij zijn ervan overtuigd dat hij zich bij Radio 538 zowel creatief als professioneel zal thuis voelen!”

Radio 538
Radio 538 is de nummer 1 van jong Nederland en maakt radio voor jongeren in de breedste zin van het woord. In de doelgroep 13 tot 19 jaar is Radio 538 met een marktaandeel van 26,9% marktleider. Ook in de doelgroep 20 tot 35 jaar scoort Radio 538 opvallend hoog; het station is in deze doelgroep
het derde station. Radio 538 is in heel Nederland op de kabel te ontvangen en in de ether op de volgende frequenties: Randstand en ver daarbuiten: 101.2 FM, Rotterdam / Den Haag / Eindhoven: 101.5 FM, Groningen: 89.0 FM, Friesland: 93.2 FM, Zwolle en omgeving: 93.6 FM.

Meer informatie is ook te vinden op www.radio538.nl.