Search
Close this search box.

Media Nieuwtjes ect ect

De Tros voelt niets voor het stoppen van het radioprogramma Gouden Uren vanuit Tirol deze week. De omroep wacht een standpunt van de Nederlandse regering af.

SBS6 heeft flink moeten dokken om een programma over Prostituees ‘van binnenuit’ te kunnen maken. Het is een programma van Jacco Groen, een gedreven maker die goede documentaires wil produceren.

HONKBALWEEK EN HAPPY RADIO
Van 4 t/m 13 augustus 2000 wordt in Haarlem wederom de Haarlemse Honkbalweek georganiseerd. Ditmaal nog groter, nog spectaculairder en nog spannender dan de vorige jaren én dit jaar alleen maar met landenteams. Happy Radio 104.3 FM zal de Haarlemse Honbalweek onder het grote publiek in de regio Haarlem & Meer, Groot Amsterdam en Den Haag onder de aandacht brengen. Tijdens het toernooi worden er dagelijks Sportflitsen uitgezonden op Happy Radio Haarlem & Meer met informatie over de gespeelde en de te spelen wedstrijden. (M)

De NOS-televisie doet donderdag in Studio NOS (23.00-00.05 uur, TV2) d.m.v. een half uur durende samenvatting verslag van de wedstrijd PSV-Ajax in de KPN-Telecompetitie. Eddy Poelmann verzorgt het commentaar bij de wedstrijd. Op Radio 1 doet NOS-Langs de Lijn in een extra uitzending (20.00-23.00 uur) rechtstreeks verslag van deze wedstrijd. Het commentaar bij de wedstrijd is in handen van Ron de Rijk en Andy Houtkamp.

Heb je geen tijd gehad om het NOS-Journaal te kijken? Op de website van de NOS kun je alle nieuwsuitzendingen op je gemak nog eens bekijken. Hier is namelijk een overzicht te vinden van NOS-Journaals van de afgelopen week. Alle uitzendingen zijn te bekijken met de Real Player

Vliegtuigkapingen zijn in de mode de laatste tijd. Nadat de regering van India tegemoet is gekomen aan de eisen van de kapers proberen ook andere mensen het. Ook het Afghaanse toestel staat nog steeds op Londense luchthaven Stansted geparkeerd. Vier passagiers van het gekaapte toestel zijn gisteravond echter uit het vliegtuig ontsnapt. Het is de vier mannen gelukt om te ontsnappen via het cockpitraampje van het vliegtuig. De ontsnapping is door CNN gefilmd. Op de website van CNN Videoselect kun je de ontsnapping online bekijken.

Omroep P&M in Panningen is op zoek naar nieuwe technicie. Iedereen die geinteresserd is in radio kan zich opgeven. Leeftijd en ervaring is niet van belang.

Het Duitse bedrijf Siemens zal vanaf april informatie van Yahoo! brengen op zijn nieuwe mobiele telefoons, S35i, C35i en IC35-modellen. Gebruikmakend van de WAP-technologie (Wireless Application Protocol) zal Siemens informatie brengen van Yahoo-websites in 10 verschillende talen voor gebruikers in Europa en Azië. Als eerste komen de Engels en Duitse versies aan de beurt, met nieuws, sport, weerbericht en financiële informatie. Ook AOL Europe laat van zich horen op het WAP-front en gaat in samenwerking met Ericsson, Nokia en RTS Wireless nieuws brengen voor op mobiele telefoon.

De grote platenmaatschappijen hebben de digitale verspreiding van muziek massaal ontdekt. Nadat eerst Sony Music al in oktober in Listen.com investeerde, volgden de andere groten afgelopen week; BMG Entertainment, EMI Music, Universal Music Group en Warner Music. Ook Madonna’s label Maverick doet mee. Listen.com, een start-up bedrijf, heeft een database van meer dan 500.000 muzieknummers in huis, en is daarmee een geduchte concurrent van MP3.com. De investeringen zijn volgens Listen.com-baas Rob Reid een teken dat muziek dit jaar een enorme verschuiving naar het web maakt.

Het Turkse radioprogramma ‘Turuse Radio Velsen Haydi Bakalim’ overweegt te vertrekken bij de Stichting Lokale Omroep Velsen (SLOV). De handdoek is nog niet definitief in de ring geworpen, maar er zijn al gesprekken met het commerciële station Radio Monique geweest. Ook Radio Beverwijk wil het programma graag overnemen.

Column – Giel Beelen – Forums
De Forums op de RadioWereld kent inmiddels iedereen wel, er wordt stevig gediscuseerd over tal van onderwerpen, en af en toe zitten er leuke berichten tussen, maar er worden ook regelmatig door mensen de raarste dingen vertelt, en soms moet RadioWereld ingrijpen.

Dit houd in dat we sommige reacties verwijderen doordat mensen bijvoorbeeld racistisch of beledigend zijn, Berichten van seksuele aard posten die ook anders geformuleerd kunnen worden halen we soms ook weg. Dit gebeurde dus ook met de berichten van Giel Beelen, maar wij waren nog niet op de hoogte van zijn praktijken.

Giel Beelen heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag oraal heeft laten bevredigen door een prostitué, dit gebeurde live op Radio3FM, en daar kwamen we te laat achter dat het ook werkelijk gebeurd was, onze Column schrijver heeft er dus een leuk verslag over geschreven.

Lees zijn verhaal Publiciteits-Geil en andere columns hier op de radiowereld. Eventuele reacties kunt u achter laten in de forums op RadioWereld. (M)

Gerelateerde berichten