Kort Nieuws op donderdag

De Amerikaanse fabrikant van telecomapparatuur Lucent Technologies heeft gisteren samen met enkele partners plannen bekendgemaakt voor de bouw van een videonetwerk voor internet. Voor zakelijke klanten wordt het zo eenvoudiger om videobeelden via het wereldwijde web te verzenden.

Omroep Flevoland kiest Porsius. Porsius Creatief uit Lelystad gaat de regionale radiozender Omroep Flevoland promoten. Er komt een campagne om de (nieuws)zender onder de aandacht van het publiek te brengen, onder meer via rijdende billboards en sportsponsoring.

Vanaf 1 april is Kink FM in de Regio IJmond Noord te beluisteren op 102.0 FM.

World Online gaat samenwerken met de EO. Ze brengen onder de naam FilterNet een geschoonde toegang tot het Internet. Via FilterNet hebben gebruikers geen toegang tot websites met porno, geweld en bijvoorbeeld godslastering. World Online zorgt voor de technische zaken van FilterNet. Mensen die graag een ‘schoon’ internet willen, kunnen zich vanaf 3 april aanmelden op de website van FilterNet.

De Seniorenomroep zal het aantal benodigde leden van 50.000 om een concessie bij mediastaatssecretaris Rick van der Ploeg aan te vragen, niet tijdig halen. De aanvraagperiode loopt overmorgen af en de Seniorenomroep heeft op dit moment 35000 leden, zo beweert voorzitter van De Senioren Omroep Wim Denkers in Het Algemeen Dagblad. Hij heeft de staatssecretaris verzocht de periode te verlengen tot 1 mei. In dezelfde krant beweert Denkers ook met sponsors in gesprek te zijn voor een commercieel avontuur.

Niet de Beatles, de Rolling Stones of de Spice Girls maar Westlife zal geschiedenis schrijven als eerste band die met hun eerste 5 singles op 1 belanden in de Engelse Hitparade. Verwacht wordt dat hun nieuwe single ‘Fool again’ aanstaande zondag net als de vorige vier van niks op op 1 binnenkomt en dat is nog nooit voorgekomen.

UPC gaat dit jaar de backbone-capaciteit van het breedbandcommunicatiebedrijf in twee fasen vergroten tot 800 gigabit per seconde. UPC claimt hiermee een van de snelste glasvezelnetten in Nederland te hebben. UPC maakt als eerste onderneming in Nederland gebruik van de nieuwe optische netwerktechnologie van Lucent Technologies. UPC maakte ook enkele acquisities bekend.

Eén troost heeft Seki, passagier van het veelbesproken SBS-programma De Bus, in ieder geval: zijn zesduizend gulden ‘borg’ krijgt hij terug van SBS 6. Maar verder beleeft de oorspronkelijk uit Bosnië afkomstige Rotterdammer een wel heel pijnlijke aftocht.

Het gaat goed met onze volksheld Andre Hazes. Zijn nieuwe cd ‘Ik hou van jou’ werd binnen 3 weken goud, zijn najaarsconcerten in AHOY zijn uitverkocht en volgende week krijgt Hazes een Edison uitgereikt voor zijn gehele Oeuvre. De jury bestaande uit 250 muziekkenners koos Status Quo als internationale groep die een prijs krijgt voor al hun prestaties.

Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom.

Gerelateerde berichten