Kort nieuws op maandag

Vanaf heden heeft de RadioWereld twee forums gesloten wegens de lage belangstelling, het betreft hier het forum RadioTalk en Lokaal.

Ook dat nog, het consumentenprogramma van de KRO, heeft zondag de winnaar van de Gouden Eikel 1999/2000 bekend gemaakt. De winnaar werd de gemeente Den Haag, vanwege het bureaucratische optreden in de zaak van een mevrouw met een spierziekte.

De onzekere toekomst van de FM-band
Geen frequentie, wel een frequentie. Dubbele landelijke dekking, slechte dekking. Frequentieverdeling, frequentieveiling. Het bestaan van radiozenders hangt voor een groot deel af van het wel of niet hebben van (goede) etherfrequenties. In alle verhalen over frequenties duikt de laatste tijd steeds de naam ‘Zero Base’ op. Maar wat is nou Zero Base? Wat zijn de gevolgen van dit onderzoek? Hoe is de situatie nu? En belangrijker: hoe is de situatie in de toekomst? Radiowereld ging de lucht in en bericht. Lees hier verder Ook bestaat de mogelijkheid om hierover te discuseren in een speciaal forum.

De BBC neemt juridische stappen tegen de makers van een computerspel waarin een van de Teletubbies om zeep wordt geholpen. Het programma Tubbie Terror kan eenvoudig van Internet worden gedownload en blijkt een groot succes.

Het plan is er al weken, er moet alleen nog even een omroep gevonden worden: de Dik-voor-mekaar-show komt terug.

Radio West Brabant heeft zich per 15 maart aangesloten bij de Vereniging Vrije Frequenties. In de VVR zijn nu tien regionale commerciële stations aangesloten die protesteren tegen de gang van zaken rond de frequentieverdeling.

Willem van Kooten, maar nog minstens even vaak Joost den Draaijer genoemd, zou een minderheidsbelang nemen in Business Nieuws Radio (BNR). Dat meldt het reclamevakblad ‘Adformatie’. Directeur/ hoofdredacteur Michiel Bicker Caarten wilde het bericht evenwel noch ontkennen, noch bevestigen. Indien de informatie wel correct is, is het onduidelijk wie van de huidige drie aandeelhouders zou gaan inleveren. Beleggingsmaatschappij Manaus bezit 45%, Wegener 40% en Bicker Caarten zelf 15%. Over de grootte van de reclame-inkomsten van BNR is niets bekend. Volgens eigen opgave zou de commerciële nieuwsomroep wekelijks door 250.000 personen beluisterd worden.

Laatste nieuws
Willem van Kooten koopt van Manaus en Wegener 30 procent in Business Nieuws Radio, waardoor Manaus van 45 naar 30 procent gaat en Wegener van 40 naar 25 procent. chef B. Caarten behoudt nog 15 procent.

Donderdagavond heeft de programmaraad IJmond Noord opnieuw vergaderd over de invulling van haar kabelpakket en de Casema geadviseerd om Kink FM per 1 april aanstaande terug te laten keren in Castricum, Beverwijk, Uitgeest en Heemskerk. Hoogstwaarschijnlijk krijgt Kink de oude frequentie van Concertradio, die per 1 april samengaat met Classic FM. Dit resultaat is louter en alleen te danken aan iedereen die de laatste maand de programmaraad en de Casema heeft “lastig gevallen” met zijn of haar protest tegen het wegvallen van Kink FM.

– De VS heeft geprotesteerd tegen de gedwongen sluiting van twee onafhankelijke radiostations in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia. De regering van dit West-Afrikaanse land legde een uitzendverbod op omdat ze opruiende verklaringen zouden verspreiden die tot grote spanningen leiden. Vrijheid van meningsuiting lijkt hier nier meer mogelijk

De reclame-afdeling van Omroep Flevoland biedt de Flevolandse ondernemers de mogelijkheid om via reclame op radio, televisie, teletekst en tekst-tv de inwoners van de provincie te bereiken. Ter uitbreiding van hun team zijn zij op korte termijn op zoek naar een jonge, dynamische ACCOUNT MANAGER M/V.

Het Spaanse telecombedrijf Telefonica, eigenaar van belangen in tv-stations in Spanje en in Zuid-Amerika, doet een bod van 158 euro per aandeel op Endemol, zo heeft Endemol bevestigd. Er komen wellicht nog meer biedingen. World Online wil Endemol mogelijk ook hebben.

Er komt een Nederlandstalige editie van het wetenschappelijk tijdschrift National Geographic. De eerste Nederlandse versie van het roemrijke blad uit de Verenigde Staten verschijnt eind dit jaar.

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom. (M)

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email