Kort nieuws op woensdag

Op de Kinksite kun je nog steeds de nieuwe Kink FM Enquete invullen! Als je deze invult, maak je kans op 1 van de 25 goed gevulde prijzenpakketten. Kijk snel op: KinkFM.com

Radio 538 is sinds maandag ook in Zeeland te ontvangen via een steunzender. Radio538 is daar te ontvangen op 101.2 FM. Dit gebeurde in het kader van het NSFN-project van CBT. De zender staat in Terneuzen en is 3 kW sterk. Als straks de nieuwe mast klaar is, wordt de sterkte opgevoerd tot 20 kW. Dezelfde frequentie wordt ook voor Radio 538 gebruikt in Midden en West-Nederland.

Sinds kort zijn er op de site van Showbizz Nederland enkele bijzondere herinneringen voor radiofreaks te zien uit de zeezenderperiode. Klik op ‘Freaks Only’ www.showbizznederland.nl

MATTHIAS SCHOLTEN TEKENT CONTRACT BIJ VERONICA
Presentator Matthias Scholten, o.a. bekend van het voormalige SBS.6-programma “Over De Rooie”, heeft pasgeleden een 2-jarig contract getekend bij Veronica.

Reactie van programmadirecteur Kees Gerritsen: “We zijn erg blij dat we Matthias Scholten hebben weten te contracteren. Matthias is een zeer veelzijdig presentator en zal door deze zender op veel soorten programma’s worden ingezet”.

Matthias maakt op woensdag 29 maart 2000 zijn debuut bij Veronica met de presentatie van het nieuwe programma “De Wegenwacht”. (Veronica Persdienst, Bernie Hoevenaars)

Amsterdam en Eindhoven verbieden videoschermen en televisietoestellen op terrassen, pleinen en straten tijdens het Europees kampioenschap voetbal in juni. De gemeenten vrezen ordeverstoringen, als er te veel mensen op een te kleine ruimte bij elkaar komen.

De Duitse versie van het televisieprogramma ‘Big Brother’ wordt onder druk van de Duitse zedenbewakers aangepast. De website van het Duitse Big Brother-project genereert in de eerste week van zijn bestaan gemiddeld 3,5 miljoen pageviews per dag, RadioWereld iets minder. Een hoogtepunt werdt bereikt met 5,2 miljoen pageviews.

FM 93.1 / M-FM nieuwe frequentie
UPC gaat tussen 20 en 30 maart in een aantal gemeenten in Gelderland de radiofrequenties wijzigen. Deze frequentiewijzigingen zijn noodzakelijk om meer ruimte te creëren, waardoor naast extra radiozenders ook andere diensten via hetzelfde netwerk kunnen worden aangeboden.
In de gemeente Rheden en Rozendaal zal de wijziging plaats vinden op donderdag 23 maart. Dit betekent dat Streekradio M-FM vanaf die datum op de frequentie 93.1 Mhz in stereo te ontvangen zal zijn. (M-FM)

HotRadio uit Gelderland zoekt een reclame adviseur, dat is deze week te lezen op de radio. Op de radio kun je niet lezen, maar natuurlijk wel via de RDS van HotRadio

Bernd Kueck, een van de Column schrijfers heeft vandaag iets te vertellen over BigBrother in Duitsland. Klik hier voor de column.

De redactie van tvbabes.com heeft sterke aanwijzingen dat soapster Froukje de Both een programma gaat presenteren op NET5.

MTV en UPCtv gaan twee TV-muziekzenders oprichten, speciaal voor de Poolse markt. Daarnaast gaan de twee ook de daarbij behorende websites verzorgen. In juni moet de zender de lucht in gaan.

BskyB (Britse satellietzender), onderdeel van het mediaconcern van Rupert Murdoch, heeft een belang van bijna tien procent in de voetbalclub Chelsea gekocht.

Paul de Leeuw gaat tijdens het EK-voetbal voor de NOS dagelijks het programma Studio EK presenteren. Het programma wordt van 10 juni tot 2 juli elke avond tussen kwart voor elf en vijf voor twaalf live-uitgezonden vanuit Studio Heideheuvel, bekend van M2.

Televisieprogramma’s van regionale omroepen, die niet gaan over sport, cultuur en evenementen mogen in de toekomst niet meer worden gesponsord. Dat staat in de concessiewet van staatssecretaris Rick van der Ploeg van cultuur, die 1 april mogelijk al in werking treedt.

Nog 3 dagen en dan is het weekend, en feest op de RadioWereld, maar waarom?