Kort nieuws op dinsdag

Wij haten mobieltjes
Je had je er zo op verheugd: een romantisch dineetje voor twee in dat gezellige restaurant. En ineens wordt de romantiek ruw verstoord door het geluid van een mobiele telelefoon en het aansluitende luide gesprek. Daargaat je huwelijksaanzoek…..
In Groot Brittannië moet je tegenwoordig als mobiele beller oppassen. Op straat word je letterlijk overvallen door als telefoon verklede personen die vervolgens zo ruw met uw speeltje omgaan dat zelfs de politie bellen niet meer lukt. Vervolgens waant u zich in Bananasplit omdat alles wordt gefilmd. Maar dat is beslist niet het geval, u kunt zichzelf hooguit terug zien op het internet.

Tatum en Jennifer Deel 1
Voor het eerst op de woensdagavond gaat het meest beruchte duo van Nederland weer op pad om zowel goed als kwaad te doen. In deze aflevering van ‘Tatum en Jennifer’ op woensdag 5 april aanstaande kruipen de twee meiden in de huid van Machteld en Jolijn en geven gehoor aan de oproep voor de EO om christelijke actrices te werven in de aflevering van ‘Tatum en Jennifer’ op woensdag 5 april aanstaande bij Veronica. De twee meiden trekken zich terug in een hutje op de hei om hun leven volledig aan God te wijden. Verder overvalt het beruchte duo Willibrord Frequin om onder het genot van een patatje met een aantal vragen te beantwoorden.

Tatum en Jennifer Deel 2
Tatum en Jennifer, bekend van de Brutale Meiden staan alweer in het nieuws, wellicht binnenkort ook in de playboy. Zie hier, de eerste romantische foto’s die vooraf gingen samen met Eddy Zoey van BNN in het zwembad.

Drs Erwin Dohmen (33) treedt per 1 mei a.s. als commercieel directeur in dienst bij de Limburgse omroep L1 Radio en TV. In die functie is hij verantwoordelijk voor sales en marketing van de omroep.

De Cambodjaanse regering wil op de tv-schermen in het land geen sexy zangeresjes in minirokjes meer zien. Tv-zenders die niet voldoende op de kledingnormen letten, krijgen volgens Hun Sen te maken met “intrekking van de vergunning en de sommering op te houden met uitzenden”. Na een “jaar of twee” komen de vrouwen dan volgens hem misschien wel in wat traditionelere kledij op de buis.

Wat is nou eigelijk MP3. Lees hier het hele verhaal.

Ondanks een haperende beurskoers gaat UPC onverdroten door met het opkopen van kabelbedrijven. Vandaag maakte de kabelaar bekend dat het de EWT/TSS over wil nemen. EWT/TSS is de op drie na grootste, onafhankelijke breedband kabelexploitant in Duitsland. De overname wordt voor driekwart betaald in aandelen UPC Duitsland.

Oostenrijk krijgt commerciele televisie via de ether. Dit heeft de nieuwe rechtsconservatieve regering besloten.

De Friese weerman van SBS6 Piet Paulusma zoekt de showbizz op. Paulusma wil een carriere starten als zanger, en zijn favoriete zanger is Barry White, u raad het al, dat wordt playbacken. Waar is Henny Huisman…

Greg Dyke, de nieuwe directeur-generaal van de BBC, wil de Britse openbare omroep omvormen tot een wereldwijde producent van topfilms.

Het Zweedse telecombedrijf Ericsson heeft in Hong Kong de nieuwe generatie mobiele telefoons laten zien, waaronder een ‘draadloze portemonnee’ waarmee gebruikers online kunnen winkelen, bankieren en aandelen verhandelen. In de toekomst kan er via het mobieltje wellicht ook worden gegokt bij paardenraces.

Buspassagier Aziz, uit De Bus, heeft gisteravond de Bus van het SBS6 programma, het busje moeten verlaten als minst populaire passagier. Helaas is zijn huis in Lelystad zaterdagavond door brand deels verwoest.

1 April
Bij het Jeugdjournaal regende het telefoontjes na de aankondiging van het ‘Little Brother’-huis. Kinderen konden zich opgeven om in de zomervakantie zes weken in een huis te wonen. De zeven geselecteerden zouden een keer in de week naar huis mogen bellen, voor eten werd gezorgd. De winnaar zou 100.000 gulden kunnen verdienen, dat tot het achttiende levensjaar werd vastgezet.

De Britse regering gaat een belasting heffen op de uitzendrechten voor sportevenementen.

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom.