Kort Nieuws woensdag 5 April

Ten opzichte van maart 1999 hebben SBS6 en Net5 samen marktaandeelgroei bewerkstelligd van bijna 26 pct. De afgelopen maand heeft SBS6 in de categorie 20-49 jaar een gemiddeld marktaandeel van 13,2 pct behaald, mede dankzij De Bus. Gemiddeld keken in maart per dag bijna 850.000 mensen naar de reallife-soap (inclusief herhalingen). Net5 zag haar marktaandeel in de doelgroep 20-49 jaar stijgen van 3,5 pct in maart 1999 naar 4,9 pct in maart 2000.

AD-strips geveild bij Spott.nl
Tien originele tekeningen die zaterdag 1 april in de stripuitgave van het Algemeen Dagblad stonden, worden deze week bij Spott.nl geveild. Degene met het hoogste bod krijgt de afbeelding thuisgestuurd. De opbrengst van de veiling gaat naar de Daniël den Hoedkliniek in Rotterdam.

Met vijf maanden te gaan voor de start van een publiek jeugdnet kan de werkgroep die zich daarover buigt nog niet veel concreets op tafel leggen. De blokken met kinderprogramma’s die de drie publieke netten nu uitzenden, zullen achter elkaar gezet worden op Nederland 3 en krijgen een eigen netcoördinator.

Vandaag is Finance Television gelanceerd, het eerste Nederlandse webtelevisie initiatief. Vanmorgen was de eerste uitzending op www.financetelevision.nl binnen een week www.fvt.nl – in de vorm van een persconferentie. Journalisten konden per e-mail vragen. Finance Television is een initiatief van MoneyView Online, NOB en Bank Labouchere. Finance Television verwacht binnen drie maanden 10.000 abonnees te hebben.

Veronica Digitaal heeft tien goed bezochte infotainment-sites ondergebracht in Veronica.nl

De Magazines van het Algemeen Dagblad en Volkskrant hebben niet het effect gehad op de oplage die ervan gehoopt werd. Ondanks de introductie ervan liep de oplage van de Volkskrant in het vierde kwartaal terug met 0,9 procent tot 349.881 exemplaren. Het Algemeen Dagblad verloor 2,1 procent en kwam uit op 370.024 exemplaren. Dit blijkt uit de jongste HOI-cijfers.

VRT Radio 3, de klassieke zender uit Vlaanderen is nu ook weer in DenHaag te beluisteren, via de oude frequentie van concertradio (91.9 MHz) Hiermee is het station in zo’n beetje heel Nederland via kabel te ontvangen.

Waalse omroep RTBF heeft een “wereldomroep” gelanceerd”. Deze “wereldomroep” bestaat uit een overname van de middengolfzender 621 kHz. “RTBF 1radio – La Premiere” en is glashelder te ontvangen via 9970 kHz. (m.u.v. de nachtelijke uren)

UPCtv kondigde vandaag aan dat het een overeenkomst heeft gesloten met Dave Stewart (van Eurythmics), Morgan Mason en Eileen Gregory voor de lancering van Innergy, het kanaal voor human potential, mind, body en spirit. Innergy is het zevende themakanaal van UPCtv en zal deze zomer beginnen met uitzenden voor heel Europa. Innergy is het eerste kanaal van zijn soort ter wereld dat kijkers hulp en begeleiding zal bieden bij zelfrealisatie. De programmering zal bestaan uit documentaires en series evenals praktische uitzendingen en magazines. Van grote goeroes tot spirituele wegen naar succes, naar gewijde seks en kook programma’s, in het kort alles wat de kijker nodig heeft voor een beter, voller en rijker leven.

De producent van het Net-5-programma ‘Meiden van 5’ moet vergunningen aanvragen voor het maken van opnamen in het Amsterdamse stadsdeel Oost/Watergraafsmeer. Het stadsdeel heeft hem daartoe een aanschrijving gestuurd. Maar stadsdeelvoorzitter Joke Koningh geeft al van te voren aan dat de kans klein is dat de vergunningen ook worden verleend. Net 5 beraadt zich nog op de vraag wat er nu met het programma gaat gebeuren,

De presentatie van de plannen voor een 320-meter hoge zendmast, die eind 2001 in de gemeente Bergschenhoek zou moeten verrijzen is afgelast. De presentatie aan de inwoners van Bergschenhoek, die zaterdag 1 april zou plaatsvinden is door onbekende redenen niet doorgegaan. 1 April?

De Zweedse zangeres van ABBA, Agnetha Faltskog, heeft bij de politie aangifte gedaan van stalking. Een geobsedeerde fan, afkomstig uit Nederland, zou haar hebben gevolgd en lastiggevallen.

Persberichten en tips, (evt anoniem) Laat het weten via een mailtje of via deze site Alles is welkom.