Komkommer-nieuws op Donderdag 9 Augustus 2001

[05.00 uur]

Big Brother 3 word net als Big Brother 2 live 24uur per dag op de digitale decoder van casema uitgezonden, zo is medegedeeld door kabelmaatschappij Casema.

Limburg krijgt volgend jaar een groot dance-evenement op het festivalterrein Megaland. Jan Smeets, organisator van het jaarlijkse popfestival PinkPop, is bezig met het opzetten daarvan. Het moet plaatsvinden op de eerste zondag in augustus en biedt plaats aan maximaal 20.000 bezoekers.

ADO Den Haag speelt komende donderdag 9 augustus een wedstrijd tegen Kranenburg om de KNVB-beker. Onder het motto ‘Radio West verslaat ze allemaal’ brengt de regionale omroep de belangrijkste momenten van dit duel live op de zender (88.4 FM). Willem van Zuilen verzorgt vanaf 19.30 uur rechtstreeks verslag tijdens het programma ‘De avond van West’.

De Webmaster en vormgever “Joost Griffioen” is weg bij Radio 538. Griffioen had een jaarcontract wat niet verlengd is. Griffioen is in goed overleg overeengekomen dat hij zijn carriere elders vervolgd.

Wilt u helemaal op hoogte zijn, surf naar de Zerobase afdeling op de Radiowereld

BNN for Live staat vrijdag in het teken van de Nederlandstalige muziek. Het afgelopen jaar zond BNN for Live de concerten uit van de beste Nederlandse bands en vrijdag hoor je het beste van deze concerten. Onder andere Normaal, De kast, Frank Boeyen en Acda & De Munnik. Lees hier verder

De herhaling van de jeugdserie Floris afgelopen maand is vooral bij volwassenen aangeslagen. Van de 154.000 kijkers die de avonturen van Floris van Rosemont en Sindala volgden, waren er 70.000 tussen de 20 en 49 jaar oud. De herhaling is zo goed bekeken, dat de NPS de twaalf delen in augustus nóg een keer op het scherm brengt.

We zitten weer midden in de komkommertijd, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

– In 2000 hebben de omroepen (commercieel en publiek) een recordaantal uren besteed aan sportuitzendingen: 2699 uur. Dat blijkt uit een overzicht van NOS Kijk- en Luisteronderzoek dat woensdag is gepubliceerd. In 2000 waren er twee grote sportevenementen: het Europees kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen in Sydney. Gemiddeld keek het Nederlandse publiek 105 uur naar sport op televisie. De NOS was als vanouds de grootste leverancier van sportprogramma’s. De omroep was met 1713 uur verantwoordelijk voor 63 procent van het totale sportaanbod op de buis. De NOS verbrak daarmee met 100 uur het eigen record uit 1998.

De wekelijkse uitzending van Historische Radio Veronica programma’s op Radio 192, zondag 12 augustus 2001 van 10.00 tot 12.00 uur, VERVALT vanwege de bijzondere uitzending ‘ Muziek uit Zee’, zaterdag en zondag vanaf het schip de Willem Beukelszn bij IJmuiden (hierover hebben we u eerder deze week geinformeerd.). Volgende zondag, 19 augustus, vervolgt Radio 192 de serie.

Op woensdag 15 augustus 2001 vertoont de RVU de documentaire Van onmacht naar kracht van Renée Sanders over de Joodse Raad van Enschede van 1941 tot 1943. Vanaf heden is de site www.joodscheraadenschede.nl online. Deze website geeft een uniek multimediaal beeld van het joodse leven in Enschede voor, tijdens en na de Tweede wereldoorlog. Het bevat historisch bronmateriaal in beeld en geluid en er zijn interviews met betrokkenen en geluidsfragmenten en authentieke dagboekfragmenten te vinden.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Kandidaten voor commerciële radio lijken sterk op elkaar. Nog tot 16 september moeten de zes kandidaten voor een commercieel Vlaams radiostation wachten tot ze weten welke twee een frequentie krijgen. Gisteren stelden de zes hun projecten voor op uitnodiging van de vereniging van de Vlaamse radio- en televisiepers.
Lees hier verder

– Klanten met een prepaid mobiele telefoon van KPN, die er weinig mee bellen, lopen de kans dat zij hun telefoonnummer na een half jaar kwijtraken. Vanaf 1 januari 2002 blijft bij opwaardering het beltegoed nog maar zes maanden geldig. Op dit moment is die termijn twaalf maanden.
Lees hier verder

Nederlandse vestigingen van de producenten van telecomahardware Ericsson, Lucent, Cisco, Nortel en Alcatel hebben in de afgelopen maanden voor totaal 1.300 arbeidsplaatsen geschrapt.
Lees hier verder

‘Internetgebruikers blijken wel bereid voor nieuws te betalen. Lokale en regionale kranten in Amerika hebben daar goede ervaringen mee. De boodschap is: richt je op de gemeenschap waarin je als krant verschijnt.’
Lees hier verder

‘Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een kartelonderzoek begonnen naar joint ventures die opgezet zijn door de grootste platenmaatschappijen ter wereld bij de ontwikkeling van een alternatief voor Napster, de internetsite waar tot voor kort gratis muziek kon gedownload worden.’
Lees hier verder

Na even tot rust te zijn gekomen na een huwelijk en de geboorte van haar dochtertje Mila, keert Jennnifer de Jong terug als presentatrice. De 25-jarige Jennifer gaat weer naar de commerciële zender SBS 6, waar ze met Tatum Dagelet ‘Brutale Meiden’ heeft gepresenteerd.
Lees hier verder

‘Nog tot 16 september moeten de zes kandidaten voor een commercieel Vlaams radiostation wachten tot ze weten welke twee een frequentie krijgen. Gisteren stelden de zes hun projecten voor op uitnodiging van de vereniging van de Vlaamse radio- en televisiepers.’
Lees hier verder

Sinds vanmiddag 12 uur is Veronica weer een beetje in de lucht. De vereniging zonder tv- of radiofrequentie opent op internet twee kanalen met dagelijks nieuwe programma’s. Truth-or-dare.net en Point-Victor.net zijn ontwikkeld door Jamby, het mediabedrijf opgezet door de ex-Veronicamedewerkers Adam Curry en Unico Glorie.
Lees hier verder

SBS Broadcasting, eigenaar van de Nederlandse televisiezenders SBS6 en Net 5, heeft een beroerd halfjaar achter de rug. In de eerste helft van 2001 liep het nettoverlies op tot $41,6 miljoen. Dat is een stijging van 78% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam slechts met 1,6% toe tot $215,5 miljoen. In Nederland en Denemarken groeit SBS echter hard. De omzetten van de Nederlandse en Deense activiteiten stegen namelijk met respectievelijk 18% en 36% tot $6,3 miljoen en $2,9 miljoen. Volgens het televisieconcern komt dat voornamelijk door stijgende kijkcijfers.
Lees hier verder

Busmaatschappijen die de overlast door bellende reizigers willen indammen kunnen met succes een beroep doen op de Wet Personenvervoer. Chauffeurs die het eeuwige gerinkel van gsm’s en de op luide toon gevoerde gesprekken van hun passagiers zat zijn kunnen het bellen eenvoudig verbieden. Reizigers die dat verbod toch overtreden lopen het risico op een boete.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.