Kort nieuws op donderdag 4 mei

De Amerikaanse televisiezender NBC maakt een tweedelige televisiefilm over het leven van Richard Klinkhamer. Deze schrijver sloeg zijn vrouw Hannelore negen jaar geleden na een echtelijke ruzie dood in het Groningse dorpje Ganzedijk. De eerste aflevering van de televisiefilm wordt uitgezonden in de nieuwsrubriek Dateline NBC op 16 mei. Dat is een speciale rubriek waarin opvallende affaires in het buitenland aandacht krijgen.

Op een paar schoonheidsfoutjes na is Doe Maar tevreden over het eerste optreden in een praktisch uitverkocht Ahoy Rotterdam. Voor ruim 10.000 bezoekers speelde de legendarische nederpopband dinsdagavond in tweeeneenhalf uur 25 liedjes.

Het aanbod om te luisteren via internet naar radiostations in de wereld neemt met de dag toe. Vanaf deze week ik is het populaire radiostation Studio Brussel in België gestart met live uitzenden via internet. Ze zijn eerst alleen nog via een windows media player te beluisteren, maar binnen een paar maanden verwacht men ook via realaudio en quicktime te kunnen uitzenden.

Ook het radiostation voor de zakenman Business Nieuws Radio is sinds kort ook van de partij op het internet. Deze zender is ook via de Windows Media Player te beluisteren.

Radio2 organiseert voor de derde maal de ‘Week van de Jaren Zestig’ van 22 tot en met 27 mei. Dit keer is de muzieksamenstelling voor het eerst geheel in handen van de luisteraars. Via de website kunnen zij hun persoonlijke Top 5 insturen.

Het Nederlands Film Festival krijgt een internetversie. Via www.filmfestival.nl kan een selectie van 21 films worden bekeken. Het Nederlands Internet film Festival gaat duren van 29 juni tot en met 29 september. Sitebezoekers kunnen per film ook hun waardering kenbaar maken. Wekelijks wordt dan de minst gewaardeerde film vervangen. Dat systeem geldt voor alle drie de categorieën: fictie, documentaire en animatie. De meest gewaardeerde films worden tijdens het twintigste Nederlands Film Festival in Utrecht (20 tot en met 29 september) bekendgemaakt.

Startpagina2 gaat nu officieel van start. De Onderhandelingen met IDG en Veronica zijn gestaakt. De onderhandelingen zijn stukgelopen. IDG en Veronica deden samen een voorstel, het plan was op korte termijn niet haalbaar.
Verwacht wordt dat de startpagina een flinke dobber zal krijgen aan de nieuw site www.pagetostart.nl. Deze onderneming heeft in korte tijd veel dochters site’s gekregen. Maar PageToStart.nl zal ook weer veel concurrentie moeten inleveren aan Favoriet.nl. Want gisteren rond de middag presenteerde Veronica Digitaal en IDG Communications met trots aan dat zij gezamenlijk zullen werken aan een nieuwe website, genaamd favoriet.nl

Heeft u iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijk E-mailtje aan de webmaster of via deze site Alles is welkom.

De beroemdste straat van Nederland bestaat 25 jaar. Sesamstraat, het best bekeken kinderprogramma in de geschiedenis van de televisie, jubileert.

‘De veiling van vier mobilofoonlicenties dit najaar kan de Belgische staatskas een flinke stuiver opleveren. De opbrengst van de vier licenties voor de derde generatie-mobilofonie wordt door twee onafhankelijke zakenbanken geschat op 7 miljard euro (282 miljard fr.). Daarmee kan de staatsschuld met zowat 2,6 procent worden verminderd

André van Duin en Ferry de Groot keren op 13 mei al terug als Ome Joop en Harry Nak op Radio 3 FM in de ‘Dik voor Mekaarshow’. Oorspronkelijk was het de bedoeling in september te starten. Maar het komende Eurovisiesongfestival is voldoende reden om er vroegtijdig mee te beginnen. Het liedjesfestival lijkt de twee een prima doelwit voor hun grappen. De ‘Dik voor Mekaarshow’ zal als tegenhanger dienen van het serieuzere commentaar op TV en Radio 2.

VRT-Radio zal tijdens het EK alle wedstrijden rechtstreeks verslaan via de AM op 927. Normaal is hier radio 1 te horen.

De Opsporingsdienst Buma/Stemra heeft een postorderbedrijfje opgerold dat via internet op grote schaal illegale cd’s en cd-roms te koop aanbood en verspreidde. De 54-jarige eigenaar uit het Noord-Limburgse Horn is opgepakt. In de bedrijfsruimte van de man werden digitale kopieerapparatuur (een computer en vijf cd-branders), enkele duizenden moederproducten en een kleine 10.000 blanco cd’s in beslag genomen. De man bood op internet cd’s aan met daarop muziek

Op redelijke simpele manier is het binnenkort mogelijk met de GMS te betalen. Het Paybox systeem van het Duitse bedrijf Paybox.net komt deze maand beschikbaar. Bij het betalen van een product geeft de klant zijn GSM nummer. Dat nummer wordt gebeld door een computer die het product en de prijs noemt. Gaat de klant akkoord met de aankoop dan geeft hij zijn speciale pin-code en is de transactie voltooid. Dit traject duurt 30 seconden.

Het gebruik van zogeheten SMS-berichten op mobiele telefoons neemt explosief toe. Het afgelopen jaar is het aantal verstuurde berichten met 400 procent gestegen. De Nederlandse telefoonmaatschappijen zeggen zeer verbaasd te zijn over het succes van de SMS-dienst. Daarmee kunnen met een mobiele telefoon korte tekstberichten worden verstuurd, voor een vast tarief per bericht. De dienst is vooral zeer populair onder jongeren. Enkele telefoonmaatschappijen moeten door de explosieve groei hun capaciteit op het mobiele telefoonnet vergroten.(RNW)

Tot morgen, of natuurlijk prettig weekend…