Kort nieuws op maandag 29 mei 2000

In Arnhem zijn de zenders van Noordzee FM ( 102.0 FM ) en Radio 538 ( 101.5 FM ) sinds zondag middag stil !!!! Een mogelijke oorzaak is de storm in Arnhem gisteren. In enkele uren zijn in heel Arnhem allerlei straten afgesloten door omgewaaide bomen en takken. Mogelijk dat de zenders op de KEMA-toren een vleugje wind teveel gehad hebben.

Vanavond kun je in de DarkrooM van Radio538 tussen 21 en 21.30 chatten met Jeroen Post.

Op je gemak thuis voor de pc via internet een lange speelfilm bekijken, dat zal voorlopig nog wel even toekomstmuziek blijven. Maar korte films on demand, dat is een heel ander verhaal.Lees meer in het NRC.

Vanaf zondag 3 september is een Zwitserse versie van het televisieprogramma Big Brother 100 dagen lang te zien op het station TV3, dat deel uitmaakt van de internationale SBS-groep. Het programma wordt geproduceerd door B&B Endemol, het voormalige Bichsel & Burger, waarin Endemol Entertainment onlangs een belang nam van 50%. Ook in Zwitserland wordt Big Brother een multi-mediaproject

De lokale omroep Stadsradio 94 krijgt van de gemeenteraad van Den Haag voorlopig geen subsidie omdat het station geen nieuwsstation meer is maar zeer commercieel.

In de voorverkoop van het nationaal benefietconcert voor de slachtoffers van de vuurwerkwerkramp zijn vrijdag in Enschede al duizenden kaartjes verkocht. De organisatoren verwachten dat de teller vrijdagavond op 6000 zal staan. Zaterdag begon de voorverkoop in de rest van het land. Het concert vindt plaats op 14 juni op het terrein van de Universiteit Twente (UT) in Enschede. Er zijn optredens van onder meer Marco Borsato, Skik, Van Dik Hout en TotalTouch. De organisatie is in handen van de Stichting Nationaal Benefietconcert Enschede en Mojo Concerts. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de vuurwerkramp.

M.I.V heden is de soapserie Goede tijden, Slechte tijden op RTL 4 ondertiteld voor doven en slechthorenden. De ondertiteling is te lezen op RTL 4-Text op pagina 222.

De soapseries ‘Goudkust’ op FOX8 en ‘Goede tijden, Slechte tijden’ op RTL 4 worden deze week voor het laatst uitgezonden voor de zomerstop. Vanaf september a.s zijn er weer gloednieuwe afleveringen van Goudkust en Goede tijden, Slechte tijden.

Pia Dijkstra, Journaal-presentator, heeft in een fax excuses aangeboden aan de brandweer in Enschede, vanwege haar beschuldiging in een vraag dat de breandweer laks zou zijn opgetreden bij het vuur waaruit de fatale explosies ontstonden. (Volkskrant)

Kabelexploitant UPC is van plan in navolging van haar andere Nederlandse kabelgebieden een algehele ‘rasterwijziging’ door te voeren in Amsterdam. Hierdoor zal een zestal zenders van kanaalplek wijzigen en in de zogeheten S-band terechtkomen. Het gaat daarbij om onder andere TRT Int, BBC 1, BBC 2, TV 5 Europe en de lokale omroep AT 5. Hoewel UPC tegen een waarborg kosteloos ‘S-bandomzetters’ voor bezitters van oudere tv-toestellen ter beschikking stelt, kan de wijziging tot onaangename consequenties voor AT 5 leiden.

Wie zegt dat het PCM een vijand is van www.kranten.com. Kijk maar eens bij het Algemeen dagblad. Onder het kopje De Nederlandse dagbladen
Als het AD een link op haar eigen site heeft staan naar Kranten.com, waarom wil men dan ook een rechtzaak aanspannen?

Het bericht over de Zilveren Reissmicrofoon voor Stenders was afgelopen vrijdag niet helemaal correct. U leest het hier

CNN is gestart met een multimedia website voor advertentieverkoop. Alle informatie over adverteren op bedrijfsonderdelen van CNN is er te vinden. Ook voorziet de site in programmadetails, de laatste distributiecijfers en CNN bedrijfsnieuws. De site is uitsluitend toegankelijk via registratie.

Nog maar één week en dan is het zover: op donderdag 1 juni gaat de totaal vernieuwde 3voor12-site ‘de lucht in’. VPRO’s alternatieve popmagazine op internet krijgt het grootste online live-archief van Europa, een nieuwe vormgeving met veel extra features en dat wordt gevierd met een launch-party, mét live webcast en een exclusief optreden van de OSDORP POSSE. De vernieuwde site is vanaf 1 juni te vinden op het vertrouwde adres http://3voor12.vpro.nl waar ondertussen nog de ‘oude’ site op volle kracht doorgaat.

SBS6 staat open voor de Tros-presentatoren die het niet eens zijn methet beleid op TV2, met name Niehe, Jongbloed en Inbar.

SMS berichtjes versturen is ongekend populair. Alleen in maart zijn er al wereldwijd 5 miljard van dit soort berichtjes verzonden. GSM Association verwacht nog dit jaar een verdubbeling naar
10 miljard SMS-berichten per maand.

Viola Holt staat op de loonlijst van RTL, maar we zien haar nooit. Na een jaartje thuiszitten in het zonovergoten Mexico mocht ze een paar afleveringen ‘Klasgenoten’ presenteren, en toen hup weer terug op de reservebank. Maar er is hoop! Viola schreef in een emailtje dat ze een programmavoorstel heeft gekregen van RTL.. Het is gewoon even afwachten, en wachten en wachten en wachten

De luistercijfers van de Commerciële niet-landelijke radiostations zijn weer up to date. U vind ze hier.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot morgen. (M)

Gerelateerde berichten