kort nieuws op vrijdag 5 mei

Het duurde even maar hij is er: Urban 2000, de nieuwe site met alle info over rap, hip hop en R&B!!! Op www.urban2000.nl kun je voortaan alles vinden over Universal’s rap- en R&B-artiesten. Natuurlijk kun je ook weer CD’s en andere dingen winnen, kun je allerlei e-cards en andere leuke dingen downloaden en zijn er links naar andere sites op het gebied van Urban Music

Kent u hem nog, dat reclame spotje waar een kameleon de kleur van snoepjes aanneemt en uiteindelijk gek wordt als hem een hele zak met gekleurde snoepjes wordt voorgehouden, waarschijnlijk wel. De spot viel deze week in de prijzen. Ruim 2000 kinderen hebben Kameleon van Redband verkozen tot Kids Commercial 2000. Ieder jaar reikt de NieuwsTribune, een vakblad voor marketing en communicatie een prijs uit aan de beste spot.

Gerrit Jan Wolffensperger heeft op de receptie van de Wereldomroep gezegd dat de aanvraag van De Nieuwe Omroep hoogstwaarschijnlijk gehonoreerd gaat worden.

Tijdens Bevrijdingsdag kun je op Radio 538 de hele dag verslagen horen van de diverse Bevrijdingsfestivals.

Ben moet voor de rechter verschijnen in verband met het spotje dat is opgenomen in het Groningse dorpje Doodstil. Volgens het Groningse reclamebureau Unicom is het idee voor de spot gepikt. Een campagne van Unicom vorig jaar speelde zich ook al af in Doodstil.

Superwap.nl is een Nederlandse zoekmachine die zowel via het WEB als via WAP op te vragen is.
Het adres voor de WAP-versie is superwap.nl en het adres voor de WEB-versie is www.superwap.nl.

Op de WEB site van Superwap is een zoekmachine te vinden die op een handige manier WAP en WEB resultaten rubriceert. Zo kan de WEB surfer met zijn computer sites vinden die te bereiken zijn met die computer danwel met een WAP telefoon/emulator. Tevens is er op de Superwap WEB site actueel WAP- en internetnieuws te vinden en is er een uitgebreide WAP en WEB link section.

Ilse heeft oud-minister van economische zaken Hans Wijers binnengehaald als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Na zijn ministerschap werd Weijers senior vice-president van The Boston Consulting Group. Naast Wijers heeft Ilse ook Unico Glorie aangetrokken als commissaris. Hij
begon zijn loopbaan bij Veronica, waar hij in 1995 eerst verantwoordelijk werd voor de radio- en een half jaar later voor de televisie-afdeling. In 1999 was hij directeur radio en televisie bij HMG. Glorie is momenteel chief freedom ranger bij Jamby, het internetbedrijf van Adam Curry.

Mensen die veel tv-kijken, lopen een meer dan drie keer hoger risico de ziekte van Alzheimer te krijgen, dan mensen die minder tijd voor de buis doorbrengen. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat vandaag is gepresenteerd op een bijeenkomst van de Amerikaanse Academie voor Neurologie in San Diego.

De Wereldomroep heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Arubaanse omroep 15ATV. De Wereldomroep leverde al programma’s aan die omroep, maar 15ATV zal ook programma’s terugleveren. De zender op Bonaire, die een paar weken geleden door brand werd getroffen, is weer in de lucht.

Na een weken durende veiling zijn eindelijk de winnaars bekend voor het Engelse UMTS-netwerk: Vodafone, Orange, British Telecom, One 2 One en TIW krijgen een licentie. Het gaat om de frequenties voor een snel mobiel netwerk, waarmee in de toekomst mobiel internet mogelijk zal zijn. Dankzij de grote bandbreedte biedt dit netwerk aantrekkelijke mogelijkheden. De veiling kwam tot een einde toen NTL Mobile zich terugtrok. Daardoor was er voor alle overgebleven partijen een licentie. De Engelse staatskas vaart er wel bij met een recordopbrengst van 85 miljard gulden. Het opgehaalde bedrag is ruim zeven keer zo hoog als waar de Britse regering vooraf op rekende. Verschillende partijen trokken zich tijdens de wedloop van biedingen terug omdat ze de geboden bedragen buitenproportioneel achtten.

Twee Israëlische wetenschappers en een zakenman die gek is op snufjes hebben patent aangevraagd op een virtuele neus die kan ruiken en zijn geur-bevindingen doorgeeft aan radio, telefoon, internet of televisie.

KPN en Telefónica gaan mogelijk samen. Beide bedrijven bevestigden deze week dat ze met elkaar in gesprek zijn. “We praten over samenwerking. Daarbij houden we alle opties open, van niets tot een fusie”, zei een KPN-woordvoerder. Vandaag om 17.00 uur is er een grote persconferentie gepland.

Het Orange Arrows Team waarvan de Nederlandse coureur Jos Vertstappen deel uitmaakt, zal worden gesponsord door Cartoon Network. Zo komen Johny Bravo en Powerpuff Girls op de auto van Verstappen te staan. Ook het geblokte logo van Cartoon network zal te zien zijn. Autosport trekt volgens Cartoon Network-directeur Mathieu Nagelkerke een familiepubliek.

De tweede kabelnota waarmee staatssecretaris van cultuur Rick van der Ploeg het land vorige maand heeft verblijd (na te lezen op www.minocw.nl) bevat goed nieuws voor schotelbezitters: regionale en plaatselijke tv-stations mogen de satelliet op.

Op 13 mei aanstaande wordt het Eurovisie Songfestival weer gehouden. Dit jaar zullen verschillende landen gaan strijden om de eerste plaats in Stockholm. MSN is de officiële internetsponsor van het festival. Door deze sponsoring is het mogelijk om het evenement online te volgen via internet. Om alvast een beetje in de stemming te komen kun je op de Nederlandse site van MSN terecht voor informatie over het Eurovisie Songfestival.

Dagboeknotities van Etty Hillesum herleven op televisie bij KRO De Wandeling, vrijdag 26 mei
“Als je echte vrede wilt, dan kan dat alleen als eerst ieder individu vrede in zichzelf vindt en haat tegen medemensen (…) uitroeit”, schrijft Etty Hillesum in haar dagboek. Ze wordt in 1943 in Auschwitz door de nazi’s om het leven gebracht. Haar dagelijkse aantekeningen van de oorlogs- en kampervaringen zijn gebundeld in het boek ‘Het verstoorde leven’.
In KRO De Wandeling een bewerking van gedeelten uit dit dagboek. Lucette Verboven wandelt met Etty Hillesum, gespeeld door een actrice, en bespreekt met haar de gedachten over de zoektocht naar de zin van het leven. “God, Jij kunt ons niet helpen, maar wij moeten Jou helpen en door dat laatste helpen we onszelf. En dit is het enige wat we in deze tijd kunnen redden en ook het enige waar het op aankomt: een stukje van Jou in onszelf, God.” ( KRO De Wandeling, vrijdag 26 mei, 16.30 uur, Nederland 1.)

Heeft u iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijk E-mailtje aan de webmaster of via deze site Alles is welkom.

Prettig weekend

Gerelateerde berichten