KORT NIEUWS OP woensdag 10 MEI

Vandaag zijn we iets later met het Laatste Media Nieuws. (Beter laat nieuws, dan geen nieuws)

Amusementsbedrijf Endemol is naarstig op zoek naar een voorzitter voor de eigen raad van bestuur. Het is de bedoeling dat die John de Mol gaat vervangen.

SLAM! FM wat eerder New Dance Radio was, is druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe programmering. Het station zal een compleet nieuw gezicht krijgen. SlamFM zal officieel starten op 1 juli 2000 in de Amsterdam Arena. Het station is zoals eerder gemeld niet te vinden op www.slamradio.nl maar op www.slam.nl waar binnenkort meer info te vinden is.

Voetbal kijken wordt duur in Duitsland na de verkoop van de rechten voor live wedstrijden van de Bundesliga aan Kirch voor 3,3 miljard gulden voor een periode van 4 jaar. Wil een kijker alle wedstrijden gaan zien, dan kost hem dat tussen de 1.100 en 2.200 gulden.

KPN is nog steeds op zoek naar andere partijen om mee samen te werken. Dat heeft een woordvoeder gezegd tijdens de persconferentie over de samenwerking met NTT DoCoMo. KPN verwacht nog meer van dergelijke overeenkomsten te kunnen sluiten. Het Nederlandse telecombedrijf heeft bovendien aangekondigd samen met het Japanse NTT DoCoMo te gaan investeren in Groot Brittannie. Analisten verwachten dat KPN daarmee doelt op een overname van het Britse Orange. Gisteren werd bekend dat NTT DoCoMo een belang van 15 procent neemt in KPN Mobile. Met de transactie is een bedrag van 11 miljard gulden gemoeid.

Heeft u iets te melden, opmerkingen of suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons weten.

Studenten van het Leuvense Hoger Instituut voor Readaptatiewetenschappen (HIRL) hebben bij het Vlaams Commissariaat voor de Media klacht ingediend tegen de VRT en VMM, de moedermaatschappij van VTM, wegens overtredingen op het decreet inzake reclame in kinderprogramma’s.

De Amsterdamse publieke lokale omroep Salto moet zich op de nieuwe media storten. Een van de twee open TV-kanalen moet de kijkers wijzen waar ze ‘gemeenschapsdiensten’ op internet of in pluspakketten achter de decoder kunnen vinden. Dat schrijft de Amsterdamse wethouder Bruines van Mediazaken in een nota over de toekomst van de lokale media.

De Moerdijkse Omroep Stichting heeft eindelijk een vergunning gekregen van het Commissariaat voor de Media. Een vergunning die met onmiddellijke ingang toezegt als commercieel station te starten onder de naam Paloma FM. Eerdere plannen waren om als lokale omroep voor de gemeente Moerdijk te gaan uitzenden, maar na onderhandelingen die een dik jaar duurden, is deze licentie toegewezen aan R.T.V.M., zodat de oorspronkelijke bedoelingen werden omgezet en Paloma FM nu commercieel gaat.

Voor het eerst in zijn veertigjarig bestaan gaat De Gouden Roos van Montreux naar een Belgisch televisieprogramma, namelijk De Mol

Alweer tot morgen

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email