Kort nieuws op woensdag 3 mei

De EO gaan samenwerken met World Online. Men zal met de internetaanbieder volgende maand een zogenoemd gefilterd internet aanbieden, dat porno, godslastering en aanzetten tot geweld weigert door te geven. WOL zorgt natuurlijk voor de technische ondersteuning.

De talkshow van Catherine Keyl dagelijks te zien op RTL4 is verhuist met een uur naar 17.00 uur.

PvdA-fractieleider Melkert eist een fors deel van de miljardenopbrengst van de veiling van de gsm-frequenties op voor het verhogen van de overheidsuitgaven. De socialist opende gisteren op de Dag van de Arbeid hiermee frontaal de aanval op VVD-minister Zalm (Financiën) die de geschatte opbrengst van minimaal ƒ20 miljard wil gebruiken om in een klap de staatsschuld fors te verlagen, waardoor op termijn de staat minder hoeft uit te trekken voor rente-uitgaven.

Duizenden bedrijven zijn dinsdag de dupe geworden van een storing in het netwerk van KPN in Den Haag. Door de storing zijn onder meer internetverbindingen uitgevallen, lagen interne telefoonnetwerken eruit, en deden pinautomaten in sommige supermarkten het niet meer. De media waren de hele dag verstoken van het persbureau ANP. Volgens KPN treft het bedrijf geen schuld en was het een geval van gewone ‘pech’.

Het duo Mini & Maxi krijgt de Johan Kaartprijs 1999-2000 op 9 mei van de Stichting ter Bevordering van de Blijspel-Klucht-Kunst.

De medische tv-serie ‘ER’ heeft van tv-zender NBC het groene licht gekregen om door te gaan met het maken van uitzendingen tot het jaar 2004. Het programma bevindt zich nu in haar zesde seizoen en is nog steeds de meest populaire dramaserie op televisie.

Het gevecht om de ex-dochterpagina’s van Startpagina.nl (www.startpagina.nl/) houdt niet op. Concurrent PageToStart (www.pagetostart.nl) is begonnen met 250 nieuwe dochters, waaronder een flink aantal ex-Startpagina’s. Een andere groep is met Veronica en IDG in gesprek.

3,5 miljoen Amerikaanse huishoudens kunnen geen kabeltelevisie meer kijken als gevolg van een hooglopende ruzie tussen mediabedrijf Disney en kabelbedrijf Time Warner Cable. Time Warner, blokkeert sinds maandag het signaal van nieuwszender ABC, waarvan Disney eigenaar is.

Rectificatie
Noordzee FM heeft een nieuwe etherfrequentie erbij in Zeeland op 102.4 MHz. Eerder meldde we wat de zender in Driewegen staat maar dit is “Biervliet” volgens Broadcast Partners. De experimentele NSFN-zender heeft 2 kW en zal op termijn waarschijnlijk geoptimaliseerd worden naar 20 kW.

De commerciële omroep “Radio Gooiland” heeft heeft gisteren de naam veranderd in OkayFM. Door uitbreiding van het zendgebied is OkayFM nu te ontvangen in Groot-Amsterdam, Purmerend, Weesp, Zaanstad, Ouder-Amstel, Muiden, het Gooiland en de Vechtstreek.

Stenders heeft zich gisteren voor het eerst verslapen, maar het was de eerste keer. “Ik heb moeite met het vroege opstaan”, zei hij ettelijke malen in de uitzending.
Het NRC schrijft meteen daarop.

“De energie die de dj, en zijn vaste sidekick Fred Siebelink ’s middags hadden, laat hen ’s ochtends (nog) in de steek. De knorrigheid klinkt hier en daar door, en het programma is duidelijk nog op zoek naar een formule. Ook de humor die het middagprogramma van Stenders en Siebelink kenmerkte, komt ’s ochtends niet over.

Wij wachten liever nog een tijdje, en bekijken eerst de luistercijfers. (M)

Heeft u iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijk E-mailtje aan de webmaster of via deze site Alles is welkom. (M)

Tot donderdag