Zoek
Sluit dit zoekvak.

Programma’s op RTL

Op maandag 08 mei 2000 start RTL. 4 met de ondertiteling voor doven en slechthorenden van de populaire soapserie “GTST” via pagina 222 van RTL. 4 – Text. Ook RTL. 4 komt hiermee tegemoet aan de wensen van doven en slechthorenden, die net als vele anderen, op deze manier kunnen kijken naar deze TV-soapserie. VERONICA begon al eerder met het ondertitelen van hun soap “Onderweg Naar Morgen”. Uitzending: iedere werkdag, vanaf 08 mei 2000 van 20.00-20.30 uur bij RTL. 4.

Oprah Winfrey’ deze week
MAANDAG:
Samen met de 2 andere leden van de voormalige ‘Supremes’, brengt ‘Diana Ross’ ‘Oprah’ een bezoek. Na 30 jaar zingen de 3 hun meest beroemde nummers. ‘Diana’ zal daarnaast vertellen over haar aanstaande tournee en de meest belangrijke persoon uit haar leven. ‘Oprah’ neemt soms even de tijd om ‘Diana Ross’ op ontroerende wijze duidelijk te maken wat ze voor haar heeft betekend.

DINSDAG:
Veel mensen zijn bang om risico’s te nemen, waardoor hun langgekoesterde droom niet uit dreigt te komen. Wat staat er precies in de weg en hoe kun je de obstakels die succes en blijdschap in de weg staan verwijderen ?

WOENSDAG:
‘Sidney Poitier’ heeft met zijn glansrijke carrière veel zwarten duidelijk gemaakt dat geen enkele droom te mooi kan zijn. In een bijzonder tv-interview praat de acteur over zijn familie, vrienden en acteerwerk. Verder komen ook ‘Sidney’s’ vrienden en collega’s aan het woord en wordt duidelijk dat hij bijzonder geliefd is.

DONDERDAG:
‘Oprah’ looft, onder de noemer “Angel Network”, geregeld een bedrag van $. 50.000,- dollar uit aan iemand die zich volledig en belangeloos inzet voor een ander. Aan dit door ‘Oprah’ opgerichte “Angel Network” leveren, naast de vele kijkers, ook ‘Paul Newman’ en ‘Jeff Bezos’ een aanzienlijke bijdrage.

VRIJDAG:
‘Oprah’ ontvangt bijna dagelijks duizenden brieven. In de show van vandaag worden de meest in het oog springende brieven besproken. Zo wordt o.a. duidelijk dat bepaalde shows een grote impact kunnen hebben op de levens van sommige kijkers. Uitzending van maandag t/m vrijdag van 16.05-17.00 uur bij RTL. 4.

Gasten in “Het Swingpaleis”.
In “Het Swingpaleis” worden 5 mannelijke en 5 vrouwelijke sterren in 4 muzikale rondes getest op hun lef, brutaliteit en zangtalent.

Het vrouwenteam bestaat in deze aflevering uit: Janke Dekker, Joke de Kruijf, Myrna Goossen, Chimène van Oosterhout en Lucie de Lange. Het mannenteam bestaat uit: Peter Koelewijn, Chiel van Praag, Danny de Munk, Tony Neef en Jo De Poorter.

Speciale muzikale optredens zijn er van ‘Peter Koelewijn’ met zijn kraker ‘Kom Van Dat Dak Af” en van ‘T-Spoon’. Presentatie: Manuëla Kemp. Uitzending op maandag 08 mei 2000 van 22.00-23.00 uur bij RTL. 4.

Onderwerpen in “Great Escapes”.
– Een jetskiër krijgt de volle laag als hij wordt aangetikt door een collega tijdens een wedstrijd;
– Een drag-boot race in Phoenix krijgt een dramatische wending;
– De sleepboot Samson zendt een S.O.S. uit. De boot is aan het zinken en de kapitein weigert het schip te verlaten;
– Een familie wordt letterlijk overvallen door eentornado;
– Een paard zit vast in een over de kop geslagen trailer;
– Een brandweerman komt in het nauw;
– Een hond vecht voor haar leven in een bevroren meer.
Presentatie: Anneke den Hartog. Uitzending op maandag 08 Mei 2000 van 20.30-21.00 uur bij RTL. 4.

Monte Carlo
Deze keer neemt ‘Carlo Boszhard’ zangeres ‘Linda Wagenmakers’ op de hak in de verborgen camera-rubriek “De Toffee Fee”. Verder de wekelijks terugkerende actie “Help Jos Op 1”. ‘Carlo’ zet in dit satirische programma-onderdeel, waarin hij alle omroepen een bezoekje brengt met de vraag of ‘Jos’ zo snel mogelijk weer op de TV mag, een bijna perfecte imitatie van ‘Jos Brink’ neer. Verder is presentator ‘Hans Kraay jr.’ te gast.
Presentatie: Carlo Boszhard. Uitzending: Vrijdag 12 mei 2000 van 22.00-23.00 uur bij RTL. 4.

(Bernie Hoevenaars.)