Kort nieuws op Donderdag 15 juni 2000

Gemiddeld 1.844.000 Vlamingen hebben op TV 1 de openingswedstrijd van Euro 2000 gevolgd. Dat is een erg succesvolle start voor het tornooi, maar nog geen absoluut record. Dat is voorlopig nog altijd 1,98 miljoen kijkers voor het duel tussen Nederland en België tijdens het WK van 1998 in Frankrijk.

De Weense Big Brother stopte twaalf asielzoekers in een container en roept de Oostenrijkers op dat te doen wat ze volgens hem het liefste doen – vreemdelingen het land uit gooien. Het spektakel begon zondagavond. Lees hier verder.

Nadat Big Brother in Nederland, Duitsland en Spanje is uitgezonden, krijgt ook Italie zijn eigen Big Brother-huis. Het programma zal geproduceerd worden door Aran Endemol en wordt vanaf september uitgezonden.

Vlaams minister Steve Stevaert (SP) heeft voorgesteld om het kijk- en luistergeld af te schaffen. Nu bijna iedereen radio en televisie heeft, is het uit de tijd deze toestellen te belasten alsof het luxe goederen zijn.

Het aantal uitzendingen van R.O.G.Radio Nieuws (www.rogradio.nl) is wederom uitgebreid. R.O.G.Radio Nieuws is nu te horen van 4:00 uur ’s ochtends tot 24:00 uur ’s avonds. De redactie is daarom flink uitgebreid. Naast Herbert Visser (oa. ex Radio 10 gold, Noordzee FM, Classic FM) zijn nu ook Mark Bercht (oa. ex Vara, Radio 10 gold, Noordzee FM), Edo Peters (ex Radio 10 gold, voiceover SBS), Loes van de Schaft (oa. Sky Radio) en Silvia Braamhorst (oa.Sky Radio, ex. NOS, Noordzee FM, AVRO) te horen met het R.O.G.Radio Nieuws!

Het Franse conglomeraat Vivendi en zijn betaalzender Canal+ voeren gesprekken met het Canadese amusements- en drankenconcern Seagram over een fusie.

Het gratis ochtendblad Spits komt met een middageditie. Dat heeft directeur Frank Volmer van Spits bevestigd. De exacte verschijningsdatum staat nog niet vast, maar het is wel de bedoeling dat de middagkrant deze zomer wordt gelanceerd. Volgens Volmer gaat het ‘uitermate goed’ met Spits.

Menno Buch is gisteren opnieuw veroordeeld tot 240 uur dienstverlening. Hij is schuldig aan het ontduiken van de belasting. Buch had een aantal telefoonseksbedrijven en een aantal vrouwen aan het werk die zwart uitbetaald werden. Waar de televisiemaker zijn straf moet uitvoeren is nog onbekend. (Wellicht bij een telefoonseksbedrijf?)

Nu al is het TV-programma Survivor van CBS uitgeroepen tot de hit van deze zomer.
De show trok in zijn tweede week de hoogste kijkdichtheid en versloeg publiekstrekker Who wants to be a millionaire van ABC. Survivor is een van de vijf reality-TV shows die deze zomer op de Amerikaanse televisie te zien zijn.

Op de A12 bij Abcoude is gisterochtend een file ontstaan van 12 kilometer door een oranje weiland met koeien met rugnummers. Dit kijkspektakel was een reclamestunt van een melkfabrikant. De politie kan niets tegen het fenomeen ondernemen omdat de wet niets zegt over een oranje weiland.

Nieuw Latijns-Amerikaans programma vanuit Rotterdam.
Radio Amigo zendt sinds vorige week op woensdag, donderdag en zondagavond het Spaans gepresenteerde programma “Onda Latina” uit met Zuid Amerikaanse muziek, van 20-22 uur via Radio Amigo op 94.4 via het gehele Eneco-UPC net. Amigo hoopt e.e.a. nog uit te breiden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot Vrijdag

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email