Kort nieuws op donderdag 22 juni 2000

Het telecomconcern KPN krijgt een claim van ƒ10 miljoen aan zijn broek wegens wanprestatie. One.Tel gaat in kort geding het bedrag bij de Haagse rechter eisen wegens gemiste inkomsten en extra kosten die het gevolg zou zijn van de traagheid bij KPN bij de verwerking van One.Tel’s nieuwe klanten

Veel Duitsers brengen minder tijd door met hun vrienden en kijken minder televisie als gevolg van toenemend internetgebruik. Dat blijkt uit een gisteren gepresenteerde studie van de Vrije Universiteit in Berlijn en het opinie-instituut Forsa

Nozema heeft gistermiddag een nieuwe zender voor SkyRadio op 100.4 vanuit Roosendaal getest. De zender zal volgens het zero base rapport een vermogen van 5 kilowatt bedragen. De zender staat opgesteld in de toren in Roosendaal. Het signaal is erg hard, want het was volgens onze tester gisteren tussen 16:00 en 16:30 goed te ontvangen in de auto vanaf middelburg (Walcherren) tot aan Ellewoutsdijk (Zuid-beveland). Op de mast in Roosendaal staat ook de regionale omroep voor Brabant uitzendend op 95.4. Het signaal leek even sterk in zeeland. De zender zal eind van de week, begin volgende week in gebruik worden genomen naar verwachting.

De Nederlandse kranten Metro en Spits, die in en rondom (metro)stations gratis verspreid worden, verkeren op hun eerste verjaardag in blakende gezondheid. De oplages stijgen gestaag en de kranten zijn vooral populair bij jongeren en hongeropgeleiden.

Telecombedrijf One.Tel eist in een bodemprocedure FL. 10 miljoen van KPN. Volgens One.Tel zit het veel grotere KPN bellers dwars, die zich als vaste klant willen aanmelden. Het bedrijf zou daardoor veel inkomsten én klanten mislopen. Het van oorsprong Australische One.Tel is één van de circa 20 Nederlandse carrierselect-bedrijven die met lage tarieven klanten weglokken bij KPN. Lees morgen in het AD waarom deze low-budget belmarkt slechts een beperkte levensduur heeft.

De klacht die het commerciële Radio 538 bij het Commissariaat voor de Media indiende tegen ‘collega’ Radio 3FM werd geseponeerd. Radio 538 vond dat een koppeling van een prijs, waarbij gelijktijdig de nieuwe CD van Oasis en een reis kon worden gewonnen, de reclameregels overtrad. Het Commissariaat zag evenwel geen graten in deze ‘actie’ van de omroepverenigingen TROS en BNN, die het spel uitzonden tijdens ‘Ruud de Wild.nl’. De actie had een ‘beperkte’ omvang. Verder werden alleen prijzen weggegeven en bleek uit het onderzoek dat geen aparte afspraken waren gemaakt met de platenmaatschappij van de Britse popgroep.

De Tweede kamer is in meerderheid voor de de vervanging van de Filmkeuring door een brede mediakeuring, maar SGP, CDA en SP hebben geen vertrouwen in het nieuwe Instituut voor de Classificatie van Audio-visuele Media (Nicam) vanwege het basis van zelfregulering.

Oud-zangeres Jany Bron is zondag overleden aan een hartaanval. Bron was van 1951 tot 1962 de vaste zangeres van het orkest The Ramblers, het huisorkest van de Vara.

Nederland telt volgend voorjaar 16 miljoen inwoners. Dit verwacht het Centraal Bureau voor de Statistiek. Sinds 16 mei heeft Nederland 15,9 miljoen inwoners. Dat betekent nog meer radio luisteraars.

De Holland Media Groep en (100 %) aandeelhouder CLT-Ufa overwegen voor Veronica TV een Luxemburgse licentie aan te vragen.

Zanger Marco Borsato voert ook in 1999 de top 10 aan van de meest gedraaide Nederlandse artiesten. Hij wordt op de voet gevolgd door de formaties Bløf op nummer 2 en De Kast op nummer 3.

Sp!ts opent een 24-uurs nieuwssite voor internet en palmtop-gebruikers. Via spitsnet.nl krijgen internetters toegang tot een site die het laatste nieuws bondig presenteert. De site bevat ook een gebruikersinstructie voor Windows CE en Palm handhelds.

Bewoners in heel Amsterdam-Zuid kunnen sinds zes uur woensdagavond geen televisiebeelden ontvangen. Volgens kabelbedrijf UPC komt dit door een storing in de elektriciteitsvoorziening.

De bouw van het BB-huis in Vlaanderen, waar de show vanaf september op Kanaal 2 wordt uitgezonden, gaat niet van een leien dakje. De Vlaamse volksvertegenwoordiger Hans Bonte (SP) heeft bij de stedenbouwkundige inspectie klacht ingediend tegen de bouw van het huis, meldt Pacinfo. Bonte stelt dat de werken begonnen zijn zonder een goedgekeurde bouwvergunning, “en dat is illegaal,” zegt hij. “VTM gaat duidelijk te snel,” zegt de Vilvoordse burgemeester Willy Cortois.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot vrijdag!

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email