Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veronica zendschip toch toestemming om de Norderney te verslepen [Update10.00]

Afgelopen maandag liet Veronica weten dat het oude Veronica zendschip naar Nederland zou komen. Maar helaas mag het schip Antwerpen niet verlaten om via Zeeland naar Monnickendam te worden gesleept.

De Belgische autoriteiten vinden dat het schip te zwak is om over de Westerschelde naar Hansweert te varen. Een andere route kiezen heeft geen zin, want het zou dan te laat in Monnickendam aankomen.

Maar Veronica liet weten dat het nog niet helemaal zeker is. Het kan zijn dat het schip alsnog naar Nederland komt. Vanavond zal er nog overleg plaatsvinden om te zien of er een mogelijkheid bestaat het schip morgenochtend alsnog uit te laten varen. Het oude zendschip Norderney is tegenwoordig een discotheek en ligt al enkele jaren in Antwerpen.

Update woensdag 24.00 uur
Woensdag avond is het zendschip Norderney gereed gemaakt voor vertrek. Met een grote hijskraan zijn de 2 masten inmiddels al verwijderd. De kapitein van de duwboot heeft laten weten dat men waarschijnlijk voor donderdag morgen het groene licht krijgt om naar Nederland te vertrekken. Op de website van Ronny Platschorre zijn foto’s te zien van de Norderney van woensdagavond.

Update donderdag 10.00 uur
Radio Veronica zendschip definitief onderweg naar Monnickendam
In de nacht van woensdag op donderdag om 02.00 is het voormalige Radio Veronica zendschip vanuit België naar Nederland vertrokken. Het schip zou eigenlijk al woensdagochtend vertrekken, maar kreeg hier op het laatste moment geen toestemming voor van de havenautoriteiten van Antwerpen. Het schip niet zou voldoen aan alle veiligheidseisen. Na overleg gisteravond en een paar kleine aanpassingen aan het schip, heeft het alsnog toestemming gekregen om naar Nederland te vertrekken. [Radio.nl]