Kort nieuws op maandag 5 juni.

Vanaf maandag 5 juni presenteren Guusje Nederhorst en Babette van Veen samen het zomerse programma ‘Factor 4′. In deze dagelijkse live-uitzendingen worden verschillende video’s getoond van grappige bloopers, die alles met zomer en vakantie te maken hebben. De video’s variëren van bloopers uit binnen- en buitenland tot extreme en excentrieke zomerse gebeurtenissen vanuit alle vakantielanden.
Ook zijn er dagelijks beelden te zien van buitengewone vakanties. Naast alle vrolijke, zomerse beelden kunnen de kijkers geldprijzen winnen door vragen te beantwoorden over de fragmenten die te zien zijn. Vanaf maandag 5 juni, elke werkdag om 18.55 uur

Internet net zo gewoon als lezen
Een meerderheid van de gebruikers vindt internet net zo gewoon als lezen, tv kijken of radio luisteren. Dat blijkt uit een onderzoek van NOS Kijk-en Luisteronderzoek (KLO) over het gebruik en de waardering van het medium. Klik hier voor de belangrijkste resultaten

Weervrouw Diana Woei (34) kreeg geen contractverlenging bij het NOS Journaal, want ze was niet goed genoeg. Er is een website www.wij.willen.woei.nl wordt daartegen actie gevoerd.

Het Nederlands Omroepproductie Bedrijf (NOB) is het afgelopen jaar diep in de verliezen gedoken. Onder de streep resteerde een negatief resultaat van f 28,4 miljoen vergeleken met een nettowinst van f 11,7 miljoen in het jaar ervoor. Voorzieningen voor een ommekeer bij het NOB vormden de belangrijkste oorzaak van het verlies.

‘De voorbije maanden luisterde ruim 73 procent van alle Vlamingen minstens tien minuten naar de radio. Daarmee blijven we in Europa, samen met de Polen, de trouwste gebruikers van het medium, zelfs al blijkt uit de recentste cijfers dat de luisterduur licht is gedaald.

Ex-televisieproducent en miljardair Joop van den Ende gaat ‘een substantieel deel’ van zijn vermogen inzetten voor goede doelen. Samen met zijn vrouw richt hij de VandenEnde Foundation op, die vanaf volgend jaar jonge mensen in binnen- en buitenland een kans wil geven hun dromen te verwezenlijken…

De namen van de laatste week, week 4, van “Big Brother VIPS”: zijn bekend gemaakt: Ronnie Tober, Anneke Grönloh, Maya Eksteen, Theodoor Holman, Henk Schiffmacher, Maxine.

De open dag van Radio en TV West trok op Hemelvaartsdag zo’n 17.500 bezoekers in en rondom de studio’s aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk. De dag stond in het teken van het thema ‘horen, zien en proeven’.

Casema wil nog dit jaar de kabelpoot van Essent overnemen, aldus Casema-directeur Henk de Goede vandaag in de Automatisering Gids. Beide partijen voeren op dit moment verkennende gesprekken waarin de voorwaarden voor fusie of overname worden bekeken. De Goede sluit niet uit dat naast het Franse moederbedrijf France Télécom (FT) nog een partij zal deelnemen.

De European Broadcasting Union heeft bij Europese toezichthouders en regeringen aangedrongen op wettelijke regels die het gebruik van virtuele reclame in televisie-uitzendingen aan banden leggen.

Zweedse kamermeisjes willen dat harde porno op tv’s in hotels wordt verboden. Ze worden steeds vaker lastig gevallen door opgewonden hotelgasten. Ook hebben zij genoeg van bevlekte lakens, vieze zakdoekjes op de vloer en kleverige tv-schermen. De kamermeisjes worden hierin gesteund door hun vakbond die een actie is begonnen. De meisjes worden er onpasselijk van. Hun werk is gewoon te vies voor woorden”, aldus een woordvoerder van de Swedish Hotelworkers Federation.

De Amerikaanse tv-maatschappij CBS berichtte dat haar Internet site het begaf als gevolg van de enorme belangstelling voor beelden van het nieuwe programma ‘Survivor’. Het gaat over zestien Amerikanen die zijn neergezet op een tropisch eiland met de opdracht om te overleven met geringe middelen en met elkaar. Het duurt 39 dagen en de groep moet steeds stemmen wie er afvalt totdat er nog eentje over is. Die heeft dan 1 miljoen dollar gewonnen, nu een slordige 2,4 miljoen gulden. En inderdaad, dit is de Amerikaanse variant van Big Brother waarvoor Endemol de rechten heeft verkocht.

Na wijzigingen op de kabel in de week van 15 mei, is onlangs de nieuwe radiozender Radio Amigo gestart. Amigo noemt zichzelf een multiculturele zender en is te beIuisteren via 94.4 FM op de kabel van UPC/Eneco. Daarmee is de zender in rond de 600.000 huiskamers te beIuisteren.

Radio Amigo verwacht voral luisteraars uit de verschillende migrantengroepen te verwerven. De programmering bestaat uit veel muziek, afgewisseld met informatie.

De afgelopen week was ‘s-middags en ’s avonds echter uitsluitend hindostaanse popmuziek te beluisteren, meestal gepresenteerd in het Sarnami Hindi. De nieuwe radiozender wordt bemand door vrijwilligers en voor inkomsten wordt reklame uitgezonden.

De voorbije maanden luisterde ruim 73 procent van alle Vlamingen minstens tien minuten naar de radio. Daarmee blijven de Belgen in Europa, samen met de Polen, de trouwste gebruikers van het medium, zelfs al blijkt uit de recentste cijfers dat de luisterduur licht is gedaald.

Kabel nieuws van essent Kabelcom. In Limburg zijn er een aantal veranderingen in het kabelradio-pakket van Essent Kabelcom:
De Vlaamse radiozender RADIO DONNA zendt nu uit op 89.90 MHz uiteraard in Stereo.
De Duitse radiozender uit Belgie, BRF, is van frequentie verhuist van 100.1 naar de 91.90 MHz in stereo.
Op de frequentie 100.1 MHz is nu de Nederlandse commerciele radiozender COUNTRY FM in stereo te ontvangen. (Bernie Hoevenaars)

Vanaf eind mei is er een Orban audioprocessor bij Radio 1 in gebruik genomen. Radio 1 moet het signaal luider, duidelijker en verstaanbaarder laten klinken. Deze week zal de zenderredactie verder kijken, want zij hebben het laatste woord of de Orban mag blijven

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot dinsdag. (M)

Gerelateerde berichten