Kort nieuws op donderdag 13 juli 2000

Wegens KOMKOMMERTIJD is het erg rustig de laatste tijd, hierdoor hebben we gisteren geen nieuws kunnen brengen, we hopen natuurlijk dat dit niet al te vaak zal voorkomen, heeft u iets te melden, laat het ons meteen weten.

Arrow Classic Rock is sinds vorige week op de kabel van lelystad en Almere te beluisteren. Arrow heeft de plek van (wijlen) Concertradio overgenomen.

De 23.000 kaarten voor de tweede dag van het North Sea Jazz Festival in Den Haag, zaterdag 15 juli, zijn allemaal verkocht. De zaterdag is meestal de meest populaire dag. Voor de vrijdag en de zondag zijn nog kaarten beschikbaar. In totaal zijn er 70.000 kaarten voor het festival, dat dit jaar zijn 25ste editie beleeft.

Ruim 1,8 miljoen mensen hebben zaterdag naar de rechtstreekse uitzending van het kerkelijk huwelijk van prins Bernhard jr en prinses Annette gekeken. Zij waardeerden de uitzending met een 7,7. Het kerkelijk huwelijk, becommentarieerd door Maartje van Weegen, was met deze kijkcijfers het best bekeken televisieprogramma van de afgelopen week.

‘Ging de NCRV over de schreef door beschuldigingen over incest te tonen zonder wederhoor van de beschuldigden? Een advocaat wil de programmamakers onder ede laten horen. Principes van televisietherapie. Lees er meer over bij het NRC

TVE zal nu tot 31 augustus via Extra tv te ontvangen zijn maar het is nog onzeker of UPC en Mediakabel tot overeenstemming kan komen voor digitale doorgifte: immers, TVE kan niet worden betaald voor doorgifte en zou dus gratis achter de decoder moeten. En dit schijnt een probleem te zijn. UPC in Rotterdam probeert overeenstemming te krijgen met Mediakabel dat MR ZAP digitale diensten exploiteert en denkt ook al over doorgifte van RAI UNO en RTP Internacional-Cabo Verde, dat voor de Kaapverdianen in Rotterdam nuttig kan zijn.

Fashion TV
Fashion TV wordt nog een maand langer gratis doorgegeven in Rotterdam en omgeving via Extra tv. Het kanaal wordt redelijk gewaardeerd en is bezig aan een opmars. Zo zijn ze nu in het grootste deel van Duitsland en heel Zwitserland nu digitaal te ontvangen en in Frankrijk zijn ze al de 2e populairste internationale zender. Het kanaal is op de satelliet digitaal, free to air, te zien via Eutelsat-Hotbird

Het Franse Endemol Developpement neemt een 50%-belang in Franse televisieproducent Société du Spectacles, zo meldt het gelijknamige moederconcern dinsdag. Het Parijse bedrijf is vooral bekend vanwege nieuwsprogramma ´Le Vrai Journal´. De jaaromzet van het Franse bedrijf bedraagt ´enkele tientallen miljoenen guldens´.

De drie regeringspartijen in de Tweede Kamer zijn bezorgd over het verloop tot nu toe van de veiling van vergunningen voor mobiele telefonie. Ze willen zo nodig een onderzoek naar de veiling. Kijk ook hier

Bioscoopkaartjes zullen straks in de supermarkt verkrijgbaar zijn. DenBosch heeft de landelijke primeur.

Het Eurovisiesongfestival 2001 vindt plaats in het nationaal voetbalstadion Parken in Kopenhagen. Dat hebben de Deense organisatoren bekendgemaakt

Diana Sno (Mathilde) uit GTST gaat het team van “5 in het land” versterken.

Napster-debat breidt zich uit naar Amerikaanse Senaat. Voor- en tegenstanders van diensten als MP3.com en Napster komen dinsdag bij elkaar voor een hoorzitting van de Senaat. Tot de getuigen behoren Hank Barry – CEO van Napster – en de hoogste baas van MP3.com, Michael Robertson. Zij zullen voor de Senate Judiciary Committee hun standpunten verduidelijken. Deze juridische subcommissie van de senaat wil meer duidelijkheid over digitale muziek.

In de komende weken geeft Radio 538 elke zaterdagavond in het dance-programma ‘Van Diepens Dance Department’, wekelijks twee reizen weg naar het ‘Phoenix Legends Event’ op party-eiland Ibiza.

Na een weinig opwindende beginperiode lijkt er eindelijk schot te komen in de veiling van de nieuwe frequenties voor mobiele telefonie (UMTS). Vooral voor de twee grootste kavels werd in de buidel getast. Telfort gooide bijna f 109 miljoen bovenop zijn bod van vrijdag. Voor kavel A staat de teller nu op f 121,1 miljoen. Medebieder KPN week uit naar de tweede grote kavel (B). Met f 133,1 miljoen werd het vrijdagse slotbod van Libertel (f 100 miljoen) ruim overtroffen. In de drie kleinere kavels zat geen beweging. Op geen van alle werd een hoger bod uitgebracht. De totaalstand voor alle vijf de frequenties is f 255,1 miljoen.

France Television, de nieuwe holding waaronder de Franse publieke tv-zenders France 2 en France 3 zijn ondergebracht, dient de reclamezendtijd terug te brengen. Dat heeft het Franse parlement besloten bij het aannemen van een controversiele mediawet. De wet, die oorspronkelijk twee jaar geleden al werd voorgesteld, bepaalt dat het maximale aantal reclameminuten op de publieke zenders per 1 januari 2001 van 12 naar 8 minuten per uur zal gaan.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot vrijdag ?