Kort nieuws op maandag 17 juli 2000

Sinds kort kunt u live via het internet luisteren naar het Eindhovense internet radiostation Worldwave Radio Eindhoven! Iedere maand een fantastische uitzending en alle uitzendingen blijven online voor iedereen te beluisteren door gebruik te maken van een mp3 speler zoals Winamp of Realplayer bijvoorbeeld! Voor meer info kijk op www.radiowereld.nl/WorldWwave

Veel telefonie abonnees hebben al sinds afgelopen donderdagavond geen telefoon! Het gaat om het gebied Purmerend e.o. volgens een medewerkster van Nedpoint is er een hele lijst met abonnees die geen kiestoon meer hebben en niet gebeld of kunnen bellen! Men is druk bezig de storing op te lossen, maar helaas tot en met afgelopen vrijdagavond, zonder resultaat.

Mogelijk alternatief digistream verbindingen
Wanneer de RDR toestemt, kunnen alle omroepen het komende jaar gezamenlijk al 7 miljoen gulden besparen op hun verbindingen. Lees meer op de nieuwspagina van Showbizz NL. Overigens is de site van Showbizznederland geactualiseerd: druk bij het bezoeken van de site op ‘vernieuwen’. Binnenkort zullen nog tal van unieke radiojingles online worden gezet.

De Groningse politie is een verwisseltruc met telefoonkaarten voor mobiele telefoons op het spoor gekomen. Gebruikte kaarten van vijftig en tachtig gulden worden ingewisseld bij winkeliers. De verdachten probeerden een telefoonkaart te kopen, maar bij betaling bleken ze de kaart niet te kunnen betalen door een defecte pinpas. Vervolgens werd een andere telefoonkaart teruggegeven, dan die door de winkelier aan de klant werd gegeven. Het ging om gebruikte kaarten die weer in schijnbare nieuwstaat was teruggebracht. Vermoedelijk wordt de truc ook op andere plekken in Nederland gebruikt door criminelen.

De eigenaar van de site van Q-The-Beat. heeft een cursus flash en frontpage gevolgd, men is er helemaal onderste boven van, hoor de hartslag. Binnen kort het vervolg over deze vage club, want de crediteuren vergadering is op 20 juli om 10.30 in de rechtbank van zutphen.

VNU moet het tijdschrift Computer Idee uit de handel nemen. De rechter in Haarlem bepaalde in een kort geding, aangespannen door betaalzender Canal+, dat in het blad wordt aangezet tot een strafbaar feit. In Computer Idee staat deze week hoe mensen met enkele simpele ingrepen op hun computerscherm naar gecodeerde betaalzenders kunnen kijken. Hiervoor zijn een zogenoemde tv-kaart en enkele computerprogramma’s nodig.

KinderNet 5, de kinderzender die sinds het voorjaar het kanaal deelt met NET 5, heeft bekendgemaakt de zendtijd tot 15.00 uur te zullen uitbreiden. In augustus zal de programmering volgens marketing manager Jos Vrolijk in het kader van de zomervakantie een soort ‘best of’ KinderNet bevatten, waarna in september een volwaardige programmering volgt, ook tijdens de voormiddag.

Op 17, 18 en 19 juli voert UPC Nederland in een deel van Amsterdam nieuwe televisiefrequenties in. Dit betekent dat vanaf deze datum de televisiezenders op andere kanalen worden doorgegeven. De frequentiewijzigingen zijn nodig om in het najaar digitale televisie in Amsterdam in te voeren. Een onvermijdelijke bijkomstigheid van deze modernisering is dat de abonnees hun tv-toestel en eventueel hun videorecorder opnieuw moeten instellen.

De Zoetermeerse Programmaraad heeft besloten om TMF, Eurosport en RTL5 uit het Zoetemeerse tv-basispakket te halen. Deze zenders zullen vanaf 5 september alleen nog in het pluspakket te zien zijn.

RadioWereld is op zoek naar een Veronica en een Radio538 watcher, helaas zijn wij niet in staat om dagelijks te luisteren naar elk radiostation. Wie houd ons op de hoogte van alles wat interessant is voor berichtgeving op RadioWereld.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot dinsdag.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email