Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort nieuws op maandag 3 juli 2000

Angst voor GSM-basisstations niet nodig. De Gezondheidsraad stelt, in een vandaag verschenen advies aan het kabinet, dat het absoluut geen kwaad kan om in de buurt van een GSM-basisstation te wonen. De blootstelling aan de elektromagnetische velden die de antennes van dergelijke stations uitzenden, is gering, aldus de Raad.

Het is nu officieel, het Olon Journaal zal niet meer in de brievenbus vallen, zo is besloten op de algemene leden vergadering bij de Olon. Maar daarvoor in de plaats is er nu het OlonNieuws. Dit is geen blad meer van 30 pagina’s maar twee keer een A-viertje aan elkaar. De prijs blijft het zelfde, 66.50 per jaar. De minimale informatie is tevens terug te vinden op de Olon site, zodat een abonnement eigelijk overbodig is.

RadioWereld is op zoek naar een 3FM watcher, helaas zijn wij niet in staat om dagelijks te luisteren naar elk radiostation. Wie houd ons op de hoogte van alles wat intressant is voor berichtgeving op RadioWereld.

Per 1 september 1999 vertrok de toenmalige programmadirecteur van Veronica FM en ochtenddeejay Robert Jensen naar het buitenland voor een aantal ‘sabatical months’. Hij maakte zijn belofte om terug te komen Beluister hier eens wat leuke MP3-files van Robert Jensen ….

Adverteerders hadden al een voorgevoel donderdag. De Ster wist 2 minuten van de reclamezendtijd niet te verkopen, een verliespost van 6 ton.

Astrid Nijgh, bekend van de hit ‘Ik doe wat ik doe’ (1973), zal vanaf 1 september voor de commerciële regionale omroep Radio Monique (kabelfrequentie 96.0 MHz), een nieuw programma presenteren: ‘We doen wat we doen’ (ondertitel ‘Struinen bij de duinen’). Twee keer in de week, op maandag en vrijdag, tussen 14.00 en 16.00 uur. Ze heeft eerder programma’s gepresenteerd voor de NPS en voor Radio Noordzee Nationaal (RNN).

Het aantal mobiele telefoons in Spanje heeft het aantal aansluitingen van gewone, ‘vaste’ telefoons eind juni ingehaald. Volgens cijfers in El Pais telde het land eind juni 20 miljoen draagbare toestellen – waarmee een op de twee Spanjaarden een mobieltje heeft – tegen 19,3 miljoen vaste abonnementen.

Het EK-duel Nederland-Italie is door 11,5 miljoen Nederlanders 82% van de bevolking) bekeken.8,5 miljoen mensen keken thuis,2 miljoen bij buren of vrienden en 650.000 in de kroeg.De best bekeken uitzending blijft met 11,7 miljoen mensen Oranje-Brazilie in 1998.

Radio-fans…Weet je nog, de goede oude tijd van Radio Mi Amigo en de andere zogenaamde piratenschepen? Er bestaan nu ook nog 96 verschilllende radioschepen, en lezer Martin heeft ze op een rijtje gezet op zijn website “The Offshore Radio Guide”

Een aantal filmmakers en andere professionals uit de entertainment industrie gaan samenwerken om een unieke film te maken. Iedereen in de wereld kan namelijk meedoen met de veiling en bieden op verschillende rollen in de film. Ook kun je bieden om bijvoorbeeld assistent van de producer te worden. De opnamen van de film beginnen ergens in de tweede helft van september. De veiling sluit op 20 juli. Wie graag een belangrijke rol wil, zal wel diep in de buidel moeten tasten, want voor een rolletje waarin je 5 of minder zinnen mag zeggen, wordt al bijna 2,5 duizend dollar geboden.

Justitie dwingt Omroep Zeeland TV-beelden af te staan. Op de beelden, die afgelopen vrijdagavond zijn uitgezonden op Omroep Zeeland Televisie, is te zien dat een jongeman in de lucht schiet tijdens ongeregeldheden in Middelburg na de EK-wedstrijd Nederland – Italie.

Direkteur/hoofdredakteur Flip Feij weigerde aanvankelijk de beelden af te staan omdat hij zich op het standpunt stelt dat Omroep Zeeland een jounalistieke organisatie is en geen verlengstuk van justitie.

Vandaag, overlegt Feij met juristen en de journalistenvakbond NVJ over de mogelijkheid bezwaar aan te tekenen tegen het afstaan van de beelden.

Het blijft wisselend bewolkt. Plaatselijk kan de zon even schijnen bij maxima van 25 graden. Later ontstaan vooral in het zuiden opnieuw onweersbuien. Ook de komende dagen handhaaft het huidige weerbeeld zich.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar een goede Columnschrijver, interesse? Laat het ons meteen weten.

Tot morgen…