Kort Nieuws op woensdag 19 juli 2000

Hoe ziet de Mega Top 3 er uit van deze week (Mega Top 100)
1 Jody Bernal – Que Si, Que No
2 Krezip – I would stay
3 Jennifer Lopez – Let’s get loud

Hoe ziet de Top 3 er uit van deze week (Top 40)
1 Que si, que no – Jody Bernal
2 I would stay – Krezip
3 Let’s get loud – Jennifer Lopez

Radio 10 heeft de site weer van een fleurend behangen, kijk op www.radio10.nl Wil jij ook eens iemand in de maling nemen? Dan moet je nu bij Radio 10 zijn, want daar kun je zelf de persoon opgeven, in ‘De Verborgen Telefoon’ hoor je elke dag de leukste telefoongesprekken tussen Dave Donkervoort, Jos van Heerden en argeloze Nederlanders.

De Telegraaf en Airtrade Holland starten gezamenlijk een online reisbureau. Het nieuwe bedrijf Reiskrant.nl gaat eind 2000 van start en speelt in op de toenemende behoefte van consumenten om reizen via internet te kunnen boeken

1584 AM The Bells is met vakantie. En dat is zelfs heel erg hoorbaar, want via een spotje wordt dit immers aan de luisteraars verteld…

Sedert 1 juli is Business Nieuws Radio (BNR) niet meer via de kabel te ontvangen in de stad Utrecht. Dit als gevolg van een gezamenlijke beslissing van de Gemeente Utrecht en kabelexploitant Casema. BNR is hierover niet te spreken en is daarom een actie gestart om het station terug op de kabel te krijgen. Als ook jij het niet eens bent met deze beslissing van de Gemeente en Casema, stuur dan jouw reactie naar: Business Nieuws Radio, t.a.v. Monique Groot, Postbus 74045, 1070 BA Amsterdam. E-mailen voor meer informatie kan naar: info@businessnieuws.nl. (R.V.)

Rob Stenders, Fred Siebelink en Big Bart hebben een nieuwe website voor hun 3FM-programma ‘Stenders Vroeg‘. Vanaf volgende week kan de luisteraar iedere dag zien wat er in de uitzending zit. Ook zijn er MP3-files met opmerkelijke fragmenten te beluisteren.

Wederom is de NCRV onderuit gegleden met slecht gecontroleerde bronnen. In een praatprogramma van rik Felderhof dook een Belgische therapeut op, die later voor eht leven geschorst bleek te zijn wegens malversaties. De therapeut, tegen wie ook een onderzoek loopt wegens vermeend sexueel misbruik, kreeg na de uitzending veel nieuwe patienten. De NCRV stopt wederom de kop in het zand. (Planet)

Stalken via televisie? Het kan via een programma genaamd TV Mail, op RTL4. De nietsvermoedende jonge man die werd achternagezeten moest op een autocue een soort liefdesverklaring van de stalkster voorlezen, eindigend met “een kus op je jeweetwel”. Lees verder bij het NRC

Van der Ploeg zal niet de geschiedenis ingaan als de man die Etty zijn omroep gunde. De Nieuwe Omroep kan af door de linkerzijdeur, om zich te voegen bij andere initiatiefnemers die begin dit jaar een gooi naar de status van aspirant-omroep deden: de Turks-Nederlandse Radio en Televisievereniging TNRT, de senioren omroep SON en de interactieve omroep Imone.’ De volkskrant schreef er over

Fons de Poel heeft bekendgemaakt per 1 januari 2001 te stoppen met zijn hoofdredacteurschap voor de KRO-uitzendingen van Netwerk. De Poel is sinds 1992 verbonden aan de actualiteitenrubriek en begeleidde het proces waarbij het toenmalige Brandpunt opging in Netwerk. De Poel zal wel blijven presenteren voor de rubriek. Het is de bedoeling dat de presentator daarnaast een nieuw KRO-programma zal krijgen onder de werktitel Het gevoel van De Poel.

Paul Haenen en Sylvana Simmons zullen volgens SBS-perswoorvoeder Edger Hamer in ieder geval niet terugkeren in het nieuwe tv-seizoen. Volgens Hamer is het met Paul Haenen een jaar lang in 43 afleveringen niet gelukt voldoende kijkers te trekken. Paul Haenen maakte zijn programma’s vooral voor Net 5 en werkte daarvoor voor de VPRO. Sylvana Simmons, presentatrice van programma’s als ‘Sexquiz on the Beach’ en ‘De Bus’ zal komend seizoen niet terugkeren. Sylvana Simmons was voor haar komst bij SBS 6 VJ bij The Music Factory.

Zanger Paul Young van de Britse formatie Mike and the Mechanics en van Sad Café is zaterdagavond aan de gevolgen van een hartaanval overleden. Hij werd 53 jaar, meldt de BBC maandag.

Tot slot willen we u nog even het vertellen waar de file’s vandaag staan, maar dat kunt u zelf ook zien op de monitor in de studio. Zoniet, kijk dan even hier. Jammer van die lasershield, in de file heb je er ook niets aan. P.S. schatje, ik kom wat later, ik sta namelijk in de file, hou je het eten voor me warm? ? ?

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Tot donderdag waarschijnlijk !

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email