Laatste seizoen naam Veronica

De HMG tv-zender Veronica heeft tijdens de seizoenspresentatie bekend gemaakt vooral op Nederlandse producties in te zetten. De zender die het laatste seizoen ingaat onder de naam Veronica, zal volgens programmadirecteur Kees Gerritsen zo’n 60 % aan Nederlandse producties uitzenden.

Alhoewel programmadirecteur Kees Gerritsen over het vertrek van de Vereniging Veronica uit de HMG meldde dat dit ‘best even slikken was’, vindt Gerritsen dat het enkel een kwestie zal worden van een rebranding-proces. Aan het format van de zender zal daarbij niets veranderen. Gerritsen sprak de verwachting uit dat de nieuwe naam tussen januari en zomer 2001 geïntroduceerd zal worden. Het is nog onduidelijk welke naam dat zal worden; de programmadirecteur zei dat alle opties nog open staan, dus ook een naam waarin de letters RTL voorkomen, zoals die bij een groot aantal collega-zenders binnen de RTL Group (moeder HMG) voorkomen.

Naast Big Brother 2 (met Esther Duller en Beau van Erven Dorens) is een groot aantal nieuwe docusoaps opgenomen met titels als ‘Goede Buren, Slechte Buren’, de ‘Spoorwegpolitie’, ‘Bij de Marine’, ‘Alles onder Controle’, ‘Crashtest’, ‘Paal 23’ en ‘Candid Crime’. De Nederlandse producties zijn tijdens de presentatie gebrandmerkt met de titel ‘Hollandse Nieuwe’. Aan het onderwerp dating/liefde zal Veronica TV middels programma’s als ‘The Box of Love’ en ‘De Relatieman’ ook via internet aandacht besteden. (Broadcastpres)