SBS. winterprogrammering.

SBS heeft de winterprogrammering bekent gemaakt.

SBS 6 heeft met zowel Wendy vanDijk als met Piet Paulusma nieuwe 3-jarige contracten gesloten.

NIEUWE NEDERLANDSE PROGRAMMA’S:
– WILDSCHUT & DE VRIES vanaf zaterdag 16 september 2000. Een gloednieuwe Nederlandse detectiveserie met in de hoofdrollen Cindy de Quant, Robert de la Haye, Wimmie Wilhelm en Aat Ceelen.

– VEILEN OP 6,iedere zondagmiddag, vanaf zondag 17 september 2000 organiseert Ibilive veilingen die live te volgen zijn en waarbij de kijker mee ag bieden. I de peiode september-december zendt SBS. 6 in totaal 18 live veilingen uit. Thema’s zijn o.a.: Kunst van Kijkers, Reizen, Kunst en Antiek, Bruiloften, Inboedels, Antiek Speelgoed, Design, Kerstmis, etc.
– In oktober brengt SBS. 6 een registratie van het World Senior Standard Championship 2000 (vanaf 35 jaar) en het de 11e Dans Grand Prix Amsterdam dat op zondag 24 september 2000 zal plaatsvinden in de Beurs van Berlage.

– In januari 2001 brengt SBS. 6 de nieuwe Nederlandse politieserie LUIFEL & LUIFEL met in de hoofdrollen Dniel Boissevain, Guus Dam en Maike Mijer. De serie gaat over vader en zoon Luifel. Het is een politie/-prive-detective serie met humor, geschreven door Chiem van Houweninge.

– In 2001 brengt SBS. 6 een serie van 6 indringende documentaires over de ramp in Enschede. De serie heet De Tollensstraat. Bernard Hammelburg en een team van journalisten heeft aan deze serie gewerkt.

GEPROLONGEERDE NEDERLANDSE PROGRAMMA’S:
– Dagelijks: Het Hart Van Nederland en Het Nieuws.
– Vanaf zondag 03 september zijn er nieuwe afleveringen van de reeks Reportage.
– SPORT BIJ SBS 6: Dinsdag 11 augustus 21.40-22.30 en van 23.00-23.45 uur: voetbal, Amstel Cup.
– Zondag 13 augustus 15.50-17.55: live verslag vanuit het Wembley stadion van de Engelse Super Cup. Manchester United-Chelsea.
– Vanaf zaterdag 19 augustus van 21.40-22.30 uur: Voetbal uit de Toto-divisie.
– Van donderdag 12 t/m zondag 14 oktober: EK Darts 2000 vanuit Veldhoven.
– Van zaterdag 6 t/m zondag 14 januari 2001: vanuit Frimley Green live de Embassy WK Darts 2001.

– TUINIEREN MET KIJKERS, vanaf zondag 03 september, gepresenteerd door Jurgen Smit. Hierin tuinreportages, tuinonderhoud en de tuinklus.

– KLUSSEN & WONEN vanaf zondag 03 september. Het is het vervolg op Klussen met kijkers. Het wordt gepresenteerd door Marit van Bohemen en Dennis Mulder. De onderdelen in dit programma zijn: de praktijk, het interieur, de verbouwing, de verandering en Het Woonidee.

– DE BEVALLING, het 7e seizoen start vanaf zondag 03 sptember gepresenteerd door Christien van der Aar. In dit programma staat de vrouw en haar partner/gezin centraal tijdens een bevalling. Er wordt getoond hoe betrokkenen zelf denken over de geboorte van hun kind, wat de mogelijkheden zijn en hoe de medische- en paramedische beroepsoefenaars de geboorte begeleiden.

– DE BUS, vanaf maandag 04 september. Dit programma zal 6x per week worden uitgezonden en zal ook in Belgie op VT. 4 te zien zijn. Alle programma’s worden gepresenteerd door Ton van Royen. In tegenstelling tot vorig seizoen zullen de passagiers in “De Bus” veel minder contact hebben met de buitenwereld en dus meer isolement de 16 weken durende tocht door Nederland en Belgie meemaken. Er zal nauwelijks telefonisch contact zijn met vrienden en familie, slechts af en toe zal er hoeven te worden gewerkt, er mogen geen tijdschriften meer gekocht worden, etc. In tegenstelling tot vorig seizoen bepaalt nu uitsluitend de kijker telkens wie DE BUS iedere keer moet verlaten. De discusie-uitzending is iedere maandagavond.

– EXPLOSIEF, vanaf maandag 4 september, iedere werkdag door Jeroen van der boom en Ariane Spier, met spectaculaire onamen uit binnen- en buitenland.

– LOTTO WEEKEND MILJONAIRS, vanaf maandag 4 september gepresenteerd door Robert ten Brink. De 1e week, 6 dagen lang, daarna wekelijks iedere zaterdagavond.

– BREEKIJZER door en met Pieter Storms, vanaf maandag 11 september wekelijks. Voor problemen kunnen kijkers bellen naar 0900-2733 545 (1,50 per minuut) of schrijven naar Postbus 355, 1200 AJ Hilversum.

– DE WEEK VAN WILLIBRORD, wekelijks vanaf maandag 11 september door Willibror Frequin.

– DOOR ‘T LINT, vanaf woensdag 13 september over de Nederlandse vakantiegangers die in Griekenland waren. Gote rol speelt hierin uiteraard: zon, zee, strand en uitgaan.

– ZO GOED ALS NIEUW, vanaf zaterdag 16 september, gepresenteerd door Bert van den Dool. Dit tv-magazine gaat uitsluitend over gebruikte auto’s. Met tips & adviezen, de passie, etc.

– USHI & VAN DIJK, vanaf oktober met de verborgen camera, de Japanse Ushi (Wendy van Dijk). Het programma zal mensen, bekenden enonbekend goed in de maling nemen. De special Ushi’s Keuze wort daarvoor op 9 september nog uitgezonden.

– PETER R. DE VRIES, MISDAADVERSLAGGEVER, vanaf oktober wekelijks.

– HART IN AKTIE, vanaf oktober waarin Wendy van Dijk weer in de bres voor de medemens springt.

– SNOWMAGAZINE, vanaf november over uiteraard de winterport en info over wintersportvakanties.

– DOMINO DAY 2000, op 3 november vallen er als het goed is meer dan 3 miljoen dominostenen omvallen. Rechtstreeks vanuit de Prins Bernhard Hoeve in Zuidlaren. De 1e steenlegging vindt op 11 september plaats. De uitzending op 3 november start rond 19.30 uur met de voorbeschouwing, waarna om 21.00 uur de 1e steen valt. Rond 23.00 uur weten we of het een wereldrecord wordt of niet.

– DUYVIS SUPERFUIF, in november zal er eenregistratie van dit evenement uitgezonden worden die op 18 november plaatsvindt. Dit wordt voor de 5e keer georganiseerd door Duyvis en Radio 10 FM i.s.m. SBS. 6.

– ALL YOU NEED IS LOVE – KERSTSPECIAL in december op SBS 6 met Robert ten Brink. Dit al voor de 8e keer. ‘Gewone’ afleveringen staan ook gepland. Data nog onbekend.

– HEINEKEN NIGHTLIVE, in december zal er een registratie worden uitgezonden van dit evenement, dat garant staat voor een bruisende sfeer door een mix van moderne popmuziek met een link naar speelfilms, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale effecten en verrassende elementen. Het evenement vindt eind dit jaar plaats in Ahoy in Rotterdam.

– TON, vanaf 2001 gepresenteerd door Ton van Royen. Het programma gaat over mensen met hun eigen specifieke drijfveren en bevat persoonlijke verhalen van gewone mensen in hun eigen omgeving.

NIEUWE BUITENLANDSE PROGRAMMA’S:
– ACTION, vanaf zaterdag 2 september, een satirische comedy over een blik achter de schermen van de keiharde wereld van de filmindustrie

– MORDKOMMISSION, eenDuitse krimi vanaf zondag 3 september. De krimi is een perfecte combinatie van misdaad, liefdesperikelen en een vleugje humor.

SPEELFILMS:
Hier een selectie: The Chamber, Murder at 1600, Air Force One, The Devil’s Own, Men In Black, In and Out, Mr. Magoo.
Ook topfilms zoals: Kindergarten Cop, The Nutty Professor, Mission Impossible, GoldenEye, The Bird Cage, The First Wives Club,  Four Weddings and a Funeral en Twister.

Uiteraard zijn er ook de gebruikelijke ochtend- en middagprogramma’s zoals: Kinderen Zijn De Baas, Webster, America’s Funniest Home Videos, Ricki Lake en andere programma’s.

(Afdeling Communicatie SBS 6 / NET 5 / Bernie Hoevenaars)

Gerelateerde berichten